Pihe-Puha ? a cicák is imádják? mi miért hanyagoljuk?
sponsored links
Egy könnyed falatnyi vacsora és a szervezetünkbe máris megannyi vitamint szolgáltatunk?
Bátran próbáljátok ki, könnyû elkészíteni, nem egy drága étel, és finom is?
Hagymás sült csirkemáj falatkák
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma ? karikára vágva
1 nagy ek kókuszzsír
Fûszerek:
õrölt bors ? én hétbors fûszerkeveréket használtam
só
majoránna
kakukkfû
2-3 db nagy kifli ? albán pékségbõl
õrölt pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, ha van, hártya rajta eltávolítjuk. Tegyük egy tálba és öntsünk rá olajat, hogy ellepje és tegyük a hûtõbe egy éjszakára. Így amikor másnap elkészítjük, szinte pihe-puha lesz a máj, pirítás után.
Ezt követõen egy serpenyõbe egy evõkanálnyi kókuszzsírt hevítünk, és beletesszük a vastagabb karikára vágott vöröshagymát, utána hozzáadjuk a májat és fûszerezzük egy csipet majorannával, borssal, kakukkfûvel és zsírjára pirítjuk, fedõ nélkül. Ha kész, elzárjuk a hõt és a végén megsózzuk, összekeverjük óvatosan. Hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen vágjuk fel vastagabb szeletekre a kiflit, mártogassuk bele az egyik felét a hagymás kókuszzsíros sûrû szaftba, tegyük tányérra. Szeleteljük fel a májat és tegyük a kifli darabokra. Szórjuk meg õrölt pirospaprikával a májat, díszítsük vékonyra szeletelt salátával, uborkával és kaliforniai paprikával.
Ha ilyen falatokat készítünk, akkor a gyerkõcök is jobban fogják imádni. Fõleg, hogy a finom kifli az egy kicsit édeskés, és a máj pedig sós, egyszerûen a két íz hatás mennyei.
Persze, egy tál ételként, rizzsel és savanyú uborkával is tálalhatjuk fõétkezésre, ebben az esetben nem hûtjük ki, hanem azonnal tálaljuk.
Én imádom az albán pékségben vásárolt kenyeret, péksüteményeket. Hisz azokat kelt tésztából készítik. Tehát, ha magyarul fogalmaznánk, egyszerûen a termékükben anyag van, nincs semmi kispórolva, és nem is drágább, mint a közértben kaphatóak, ami egyszerûen vizes, tejes, levegõs és morzsálódik, másnapra már szinte ehetetlen? Viszont, az a kifli, kenyér, amit az albán pékségben veszek az több nap után is termék, és ehetõ, úgy mintha itthon készíteném a kelt tésztát.
Nem is értem, gyermekkoromban is nagyon finom volt a kenyér, hova is lett ez MO-ról, miért is kerülnek a süllyesztõbe a régi jó dolgok????
*Tipp: Én a piacon vásárolom a májat, ahol nagyon szép terméket kapok, sok teendõm a tisztítással nincsen, és úgy adják, hogy szív nélkül. Ha valaki mindkettõvel egybe veszi, akkor válassza le a szívet a májról. A lényeg, hogy sehol se lássunk rajta zöldes színt, mert akkor rajta hagyták az epe részét, és azt ki kell vágni a máj mellõl, mert keserû lesz az ételünk.
A májat, ha salátával fogyasztjuk, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetjük.
Érdemes tudni?
A máj vastartalma miatt rendkívül egészséges étel. Magas vastartalma segít szervezetünknek a vérképzésben. A csirkemáj rendkívül finom, és remek vitaminforrásként szolgál a szervezetünknek. Sok A-vitamint tartalmazz, emellett B6-vitamint, de még C-vitamint is. Magas továbbá az E-vitamin tartalma, folsav, vas, cink, kálcium és káliumforrása is kiváló. Emellett még fáradságcsökkentõ hatása is van, élénkíti a szervezetet.
Vitaminokról itt olvashattok bõvebben:
http://www.vital.hu/themes-inter/er/tablazat.htm?q=node/2772
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Kicsi hópihe ? manapság is sikert alkot?
Sokak által imádott ? régi kedvenc
Ízek és élmények?
Minden egyben ? édes, gazdag, selymes és frissítõ?
Kalandozzunk Kentucky-ba?
Bátran próbáljátok ki, könnyû elkészíteni, nem egy drága étel, és finom is?
Hagymás sült csirkemáj falatkák
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma ? karikára vágva
1 nagy ek kókuszzsír
Fûszerek:
õrölt bors ? én hétbors fûszerkeveréket használtam
só
majoránna
kakukkfû
2-3 db nagy kifli ? albán pékségbõl
õrölt pirospaprika
Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk, ha van, hártya rajta eltávolítjuk. Tegyük egy tálba és öntsünk rá olajat, hogy ellepje és tegyük a hûtõbe egy éjszakára. Így amikor másnap elkészítjük, szinte pihe-puha lesz a máj, pirítás után.
Ezt követõen egy serpenyõbe egy evõkanálnyi kókuszzsírt hevítünk, és beletesszük a vastagabb karikára vágott vöröshagymát, utána hozzáadjuk a májat és fûszerezzük egy csipet majorannával, borssal, kakukkfûvel és zsírjára pirítjuk, fedõ nélkül. Ha kész, elzárjuk a hõt és a végén megsózzuk, összekeverjük óvatosan. Hagyjuk kihûlni.
Ezt követõen vágjuk fel vastagabb szeletekre a kiflit, mártogassuk bele az egyik felét a hagymás kókuszzsíros sûrû szaftba, tegyük tányérra. Szeleteljük fel a májat és tegyük a kifli darabokra. Szórjuk meg õrölt pirospaprikával a májat, díszítsük vékonyra szeletelt salátával, uborkával és kaliforniai paprikával.
Ha ilyen falatokat készítünk, akkor a gyerkõcök is jobban fogják imádni. Fõleg, hogy a finom kifli az egy kicsit édeskés, és a máj pedig sós, egyszerûen a két íz hatás mennyei.
Persze, egy tál ételként, rizzsel és savanyú uborkával is tálalhatjuk fõétkezésre, ebben az esetben nem hûtjük ki, hanem azonnal tálaljuk.
Én imádom az albán pékségben vásárolt kenyeret, péksüteményeket. Hisz azokat kelt tésztából készítik. Tehát, ha magyarul fogalmaznánk, egyszerûen a termékükben anyag van, nincs semmi kispórolva, és nem is drágább, mint a közértben kaphatóak, ami egyszerûen vizes, tejes, levegõs és morzsálódik, másnapra már szinte ehetetlen? Viszont, az a kifli, kenyér, amit az albán pékségben veszek az több nap után is termék, és ehetõ, úgy mintha itthon készíteném a kelt tésztát.
Nem is értem, gyermekkoromban is nagyon finom volt a kenyér, hova is lett ez MO-ról, miért is kerülnek a süllyesztõbe a régi jó dolgok????
*Tipp: Én a piacon vásárolom a májat, ahol nagyon szép terméket kapok, sok teendõm a tisztítással nincsen, és úgy adják, hogy szív nélkül. Ha valaki mindkettõvel egybe veszi, akkor válassza le a szívet a májról. A lényeg, hogy sehol se lássunk rajta zöldes színt, mert akkor rajta hagyták az epe részét, és azt ki kell vágni a máj mellõl, mert keserû lesz az ételünk.
A májat, ha salátával fogyasztjuk, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetjük.
Érdemes tudni?
A máj vastartalma miatt rendkívül egészséges étel. Magas vastartalma segít szervezetünknek a vérképzésben. A csirkemáj rendkívül finom, és remek vitaminforrásként szolgál a szervezetünknek. Sok A-vitamint tartalmazz, emellett B6-vitamint, de még C-vitamint is. Magas továbbá az E-vitamin tartalma, folsav, vas, cink, kálcium és káliumforrása is kiváló. Emellett még fáradságcsökkentõ hatása is van, élénkíti a szervezetet.
Vitaminokról itt olvashattok bõvebben:
http://www.vital.hu/themes-inter/er/tablazat.htm?q=node/2772
Jó étvágyat!
Üdv. Klarissza
Hasonló bejegyzések:
Kicsi hópihe ? manapság is sikert alkot?
Sokak által imádott ? régi kedvenc
Ízek és élmények?
Minden egyben ? édes, gazdag, selymes és frissítõ?
Kalandozzunk Kentucky-ba?