Pihe-Puha ? a cicák is imádják? mi miért hanyagoljuk?

2014-02-09

sponsored links

Egy könnyed falatnyi vacsora és a szervezetünkbe máris megannyi vitamint szolgáltatunk?

Bátran próbáljátok ki, könnyû elkészíteni, nem egy drága étel, és finom is? :)

Hagymás sült csirkemáj falatkák

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

1 nagy fej hagyma ? karikára vágva

1 nagy ek kókuszzsír

Fûszerek:

õrölt bors ? én hétbors fûszerkeveréket használtam



majoránna

kakukkfû

2-3 db nagy kifli ? albán pékségbõl

õrölt pirospaprika 



Elkészítés:

A csirkemájat megmossuk, ha van, hártya rajta eltávolítjuk. Tegyük egy tálba és öntsünk rá olajat, hogy ellepje és tegyük a hûtõbe egy éjszakára. Így amikor másnap elkészítjük, szinte pihe-puha lesz a máj, pirítás után.

Ezt követõen egy serpenyõbe egy evõkanálnyi kókuszzsírt hevítünk, és beletesszük a vastagabb karikára vágott vöröshagymát, utána hozzáadjuk a májat és fûszerezzük egy csipet majorannával, borssal, kakukkfûvel és zsírjára pirítjuk, fedõ nélkül. Ha kész, elzárjuk a hõt és a végén megsózzuk, összekeverjük óvatosan. Hagyjuk kihûlni.

Ezt követõen vágjuk fel vastagabb szeletekre a kiflit, mártogassuk bele az egyik felét a hagymás kókuszzsíros sûrû szaftba, tegyük tányérra. Szeleteljük fel a májat és tegyük a kifli darabokra. Szórjuk meg õrölt pirospaprikával a májat, díszítsük vékonyra szeletelt salátával, uborkával és kaliforniai paprikával.



Ha ilyen falatokat készítünk, akkor a gyerkõcök is jobban fogják imádni.  Fõleg, hogy a finom kifli az egy kicsit édeskés, és a máj pedig sós, egyszerûen a két íz hatás mennyei.

Persze, egy tál ételként, rizzsel és savanyú uborkával is tálalhatjuk fõétkezésre, ebben az esetben nem hûtjük ki, hanem azonnal tálaljuk.

Én imádom az albán pékségben vásárolt kenyeret, péksüteményeket. Hisz azokat kelt tésztából készítik. Tehát, ha magyarul fogalmaznánk, egyszerûen a termékükben anyag van, nincs semmi kispórolva, és nem is drágább, mint a közértben kaphatóak, ami egyszerûen vizes, tejes, levegõs és morzsálódik, másnapra már szinte ehetetlen? Viszont, az a kifli, kenyér, amit az albán pékségben veszek az több nap után is termék, és ehetõ, úgy mintha itthon készíteném a kelt tésztát.

Nem is értem, gyermekkoromban is nagyon finom volt a kenyér, hova is lett ez MO-ról, miért is kerülnek a süllyesztõbe a régi jó dolgok????



*Tipp: Én a piacon vásárolom a májat, ahol nagyon szép terméket kapok, sok teendõm a tisztítással nincsen, és úgy adják, hogy szív nélkül. Ha valaki mindkettõvel egybe veszi, akkor válassza le a szívet a májról. A lényeg, hogy sehol se lássunk rajta zöldes színt, mert akkor rajta hagyták az epe részét, és azt ki kell vágni a máj mellõl, mert keserû lesz az ételünk.

A májat, ha salátával fogyasztjuk, akkor az egészséges étrendbe is beilleszthetjük.

Érdemes tudni?

A máj vastartalma miatt rendkívül egészséges étel. Magas vastartalma segít szervezetünknek a vérképzésben. A csirkemáj rendkívül finom, és remek vitaminforrásként szolgál a szervezetünknek. Sok A-vitamint tartalmazz, emellett B6-vitamint, de még C-vitamint is. Magas továbbá az E-vitamin tartalma, folsav, vas, cink, kálcium és káliumforrása is kiváló. Emellett még fáradságcsökkentõ hatása is van, élénkíti a szervezetet.

Vitaminokról itt olvashattok bõvebben:

http://www.vital.hu/themes-inter/er/tablazat.htm?q=node/2772

Jó étvágyat!

Üdv. Klarissza



Hasonló bejegyzések:




hagyományos kókuszgolyó
Kicsi hópihe ? manapság is sikert alkot?


sajttal_sonkaval_toltott_rantott_csirkemell
Sokak által imádott ? régi kedvenc


egyben sült hús- narancsos mártással
Ízek és élmények?


Mangós puding
Minden egyben ? édes, gazdag, selymes és frissítõ?


Extra-ropogós-csirkemell-salátával-sültkrumplival
Kalandozzunk Kentucky-ba?




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s