Pierre Orsi Michelin csillagos ételei
sponsored links
A Csillagánizs Fõzõiskola ezen tanfolyamának menüsorát Segal Viktor franciaországi élményei inspirálták. Pierre Orsi Lyon-i két Michelin csillagos éttermének klasszikus konyhájában Viktor közel egy hónapot dolgozott, ahová ösztöndíjjal ment tanulni.
Az óra alatt, miközben fõztünk mesélt a hierarchiáról, hogy csak a "Oui, Chef" létezett, ami sokszor keményebb volt, mint a katonaság, 16 óra kemény munkáról, macaronról, amit minden nap frissen készítettek és pont annyit, ahány vendég volt. Így aztán mindnek sikerülnie kellett, elsõre. A klasszikus irányvonalról, az alapokról, amit itt sajátított el, és hogy mindez mennyire volt hatással mostani gasztronómiai filozófiájára, amely három pilléren alapul: a kifinomult egyszerûség, a harmónia és a felfedezés.
A mai est menüsora:
Rákfarok édesköményes zöldségekkel és ánizsos zellerpürével:
Ez az étel ékes példája az egyszerûségnek és a harmóniának. Egy kis sült édeskömény, zellerpüré brunoise-re vágott zöldségek párolva, némi ánizslikõrrel megbolondítva, mindez grillezett rákfarokkal. Külön-külön semmi különös, de így együtt. Talán a legfinomabb volt a menübõl, pedig hol van még a beígért ...