PIERRE GAGNAIRE - A LEGEK LEGE
sponsored links
Párizsban nehéz igazán rosszat enni. A sarki brasserie-k öntik magukból a jobbnál jobb boeuf bourgignonokat, csigákat, entrecote steakeket kacsazsírban sült krumplikkal. Mégis, kétnapos ott tartózkodásom során sikerült a szervezõimnek olyan elképesztõ csúzli helyeket kiválasztaniuk vacsorára kétszer is, hogy ha nem mentem volna el a Pierre Gagnaire-be érkezésem elsõ estéjén, akkor biztos ütöttem volna a fejem a falba hazafele. Fúziós tenyésztett lazac? Hagyjuk már egymást, tényleg. De amikor ezt ettem egyik este, akkor már annak biztos tudatában volt, hogy elõzõ nap elfogyasztottam életem egyik legjobb vacsoráját a világ egyik legjobb három Michelin csillagos éttermében.
Mielõtt kiválasztottam volna a Pierre Gagnaire-t, õrült
közvélemény kutatásba kezdtem online. Végignéztem az összes blogot, ajánlót,
rangsort, ilyesmit. Miután elkészítettem a mátrixomat a Chowhound, a Zagat, a
Michelin, a FoodSnob, a Chuckeats, a Tripadvisor, a Facebook ajánlások,
Világevõ, és számos más forrás segítségével, a gép egyértelmûen Pierre Gagnaire
nevét dobta ki. Természetesen az én szubjektumom sem maradhatott ki a
választásból, ugyanis nem akartam nagyon tradícionális franciát, ahol inkább az
alapanyag minõsége határoz meg mindent (Astrance, Arpege) és nem akartam
klasszikus, aranyozott, feszes, étkezési szentélyekbe sem menni (Taillevent,
Savoy, Ledoyen). Gagnaire-t azért választottam, mert minden kritikusa amolyan
bohém mûvészként írta le, akit rendkívül sokféle impulzus ért pályafutása során
és ezekbõl inspirált, helyenként akár kaotikusnak és vadnak tûnõ kombinációkat ...