Piedone tokány
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg sertés szûz, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika, fél csokor petrezselyem, 30 dkg babkonzerv, egy teáskanál pirospaprika, fél evõkanál zöld bors, pár csepp Worcester szószm néhány csepp citromlé, 2 dl tejföl, 1 dl fõzõtejszín, 2 evõkanál szõlõmagolaj, himalája só, õrölt bors
Elkészítése: a húst csíkokra vágjuk, sóval, borssal és a fokhagymával fûszerezzük. Az olajat egy serpenyõben felforrósítjuk, elõsütjük benne a húst, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel felöntve simára fõzzük. Végül pirospaprikával , zöld borssal, Worcester szósszal és citromlével fûszerezzük, beletesszük a babot, a húst, a tejszínt és az egészet összeforrósítjuk. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és rizzsel tálaljuk.