Piadina
sponsored links
Ez egy csodálatos és egyszerû olasz lepénykenyér. Elsõ találkozásunk története: kiházasodott egyik legjobb barátom Olaszországba, ott is egész pontosan Faenzába, Emilia-Romagna tartományba. Két éve nyáron, mikor hozzájuk látogattunk, nagy vendéglátást, amolyan pót lagzit csaptak nekünk. (mert az eredetirõl korábban a távolság és a gyerekek életkora miatt - lemaradtunk). Ott volt Piadina és sok grillezett zöldség, csirke csíkok, miegymás. És aztán, panna cotta torta. Végünk volt. Szóval, ebbõl a menüsorból a legegyszerûbbet hoztam most el. Amire, mióta rátaláltunk, gyakran esszük, mert gyors, finom és "emlékekkel teli". A receptet Dalla Cucina jegyezte le - a Kifõztük 2011 augusztusi Kenyeres Különszámában.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 10 dkg kacsazsír (másféle is lehet)
- nagy csipet só ...