Piadina

2012-01-19

sponsored links


Ez egy csodálatos és egyszerû olasz lepénykenyér. Elsõ találkozásunk története: kiházasodott egyik legjobb barátom Olaszországba, ott is egész pontosan Faenzába, Emilia-Romagna tartományba. Két éve nyáron, mikor hozzájuk látogattunk, nagy vendéglátást, amolyan pót lagzit csaptak nekünk. (mert az eredetirõl korábban a távolság és a gyerekek életkora miatt - lemaradtunk). Ott volt Piadina és sok grillezett zöldség, csirke csíkok, miegymás. És aztán, panna cotta torta. Végünk volt. Szóval, ebbõl a menüsorból a legegyszerûbbet hoztam most el. Amire, mióta rátaláltunk, gyakran esszük, mert gyors, finom és "emlékekkel teli". A receptet Dalla Cucina jegyezte le - a Kifõztük 2011 augusztusi Kenyeres Különszámában

Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 10 dkg kacsazsír (másféle is lehet)
  • nagy csipet só ...

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2012/01/p...

sponsored links

Keres?s