Piaci kritika, és meleg vargányás krumpli
sponsored links
Mindig kisebbfajta csodaként élem meg, amikor két hozzávalóból, és fûszerekbõl képes összeállni egy ebéd, vagy vacsora. Lehet majd persze kötekedni, hogy a hagyma meg a fokhagymai is alapanyag, nem pedig fûszer, de szerintem ennél a vacsoránál a két fõ alkotó a krumpli, és a vargánya volt.
Most érdemes ilyet készíteni, a vargánya nõ ezerrel, a piac meg tele van parázskrumplival. Amúgy a piaci tapasztalataim megint nem voltak a legjobbak, és most arra biztatok mindenkit, hogy adjon hangot a véleményének, hogy akkor hogy is van ezzel a piaci dologgal.
Én azt tanultam, hogy a piacra azért jár az ember, mert ott ha akar, válogathat. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a saját kezével túrja végig az epres ládát a legszebb darabokért, vagy hogy egyesével végig nyomkodja a barackokat, de mondjuk megkérheti az eladót, hogy:
-válogasson valamiból keményet, vagy éppen puhát,
-kicsiket, vagy nagyokat,
-esetleg melyik ládából szeretne az eladó háta mögül a szembe lévõ polcról.
Ez a fajta vevõbarát hozzáállás a Fény utcában nem létezik. Gyûlölöm. Nem egyszer, nem kétszer, hanem rendszeresen ...