Pi?a colada muffin
sponsored links
Hozzávalók 12 muffinhoz:
a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 doboz (340 g) konzervananász
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 nagy pohár (375 g) natúr joghurt
továbbá:
- 1 dl kókuszlikõr
a krémhez:
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csomag (4 dkg) vaníliaízû pudingpor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 12,5 dkg vaj
a tetejére:
- kókuszreszelék
- A sütõporral elvegyített lisztet átszitáltam, hozzáforgattam a kókuszreszeléket.
- Az ananászt leszûrtem úgy, hogy a levét felfogtam.
- A gyümölcshúsból 15 dkg-ot apró kockákra vágtam (a többit el lehet fogyasztani vagy fel lehet használni más ételhez).
- A tojást kézi mixerrel kihabosítottam a cukorral, belekevertem az olajat és a joghurtot.
- Fakanállal hozzáforgattam a lisztes elegyet és az ananászkockákat.
- A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedésibe adagoltam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben 35-40 perc alatt készre sütöttem.
- Rácsra téve kicsit hûlni hagytam, majd hurkapálcával megszurkáltam, és meglocsoltam a kókuszlikõrrel.
- Hagytam teljesen kihûlni.
- A konzerv felfogott levét vízzel kiegészítettem 3 dl-re, majd a pudingporral és a vaníliás cukorral a szokott módon pudingot fõztem belõle.
- A tûzrõl levéve feloldottam benne a darabokra tört csokoládét.
- Miután teljesen kihûlt, kihabosítottam az elõzõleg krémesre kevert vajjal.
- Habzsákba töltve díszítettem vele a muffinok tetejét, végül kevés kókuszreszelékkel hintettem meg.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin áprilisi számában is.