Pezsgõzselé
sponsored links
A recept szintén a Királyi ételek címû könyvbõl való, és szintén Tatiana Radziwill hercegnõ "küldte be" a szerkesztõ Margit hercegnõnek. Nagyon finom desszert, a lányoknak elkészítettem gyerekpezsgõbõl is, és azt mondták, ilyent máskor is csináljunk.
Pezsgõzselé
Hozzávalók 4 személyre: 5 dl rozé pezsgõ, 2,2 dl víz, 15 g zselatinpor, 2 evõkanál cukor, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A zseletinport beáztatjuk 70 ml vízbe, a többi vizet pedig lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot meg a citromlevet, és addig melegítjük kavargatva, míg a cukor fel nem oldódik. Félrevesszük a lángról, hozzáadjuk a beáztatott zselatint, és addig kavargatjuk tovább, amíg a zselatin is fel nem oldódik. Hozzáöntjük lassan a pezsgõt, folytonosan kavarva, majd pezsgõskelyhekbe adagoljuk, és hidegbe tesszük néhány órára. Tálaláskor néhány csepp pezsgõt locsolunk a tetejére, és esetleg valamilyen zöld levéllel díszítjük.
Jeleu de ºampanie
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 ml ºampanie rozé, 220 ml apã, 15 g praf gelatinã, 2 linguri zahãr, zeama de la ? lãmâie.
Prepararea: Gelatina se înmoaie în 70 ml apã rece. Restul apei se pune la foc cu zahãrul ºi zeama de lãmâie ºi se amestecã pânã ce se dizolvã zahãrul. Se ia de pe foc, se adaugã gelatina înmuiatã ºi se amestecã pânã ce se dizolvã complet. Atunci se toarnã uºor ºampania, amestecând încontinuu. Se toarnã lichidul în cupe de ºampanie sau pahare ºi se lasã la rece pentru câteva ore. La servire se stropesc câteva picãturi de ºampanie deasupra jeleului, eventual, pentru aspect, se orneazã cu o frunzuliþã verde.