Pezsgõvel sült csirke zöldségágyon
sponsored links
Szilveszterkor megmaradt pezsgõ hasznosítására. Már akinél maradt.
Az elképzelés egy picit más volt mint a végsõ forma, de miután kiengedett a fagyasztóból elõvett tanyasi csirke, akkor szembesültem vele, hogy a hentes fiúk teljesen átvágták hosszában a csirke hasát, gondolom azért, hogy könnyebben kibelezhessék. Megbocsátottam nekik, mert igazán rendes fiúk, mindig gyönyörû a hús náluk, és viszonylag olcsó is. Viszont így nem tudtam megtölteni a csirke hasát. Persze össze is varrhattam volna, de nem volt kedvem hozzá. Miután elkészült nem bánkódtam, mert a zöldségek fantasztikus ízt adtak át a húsnak, csak látványnak kicsit furcsa volt, ahogy ráterült a tányérra.
Apropó. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a hentesek miért hagyják benne minden alkalommal a bontott csirkében a tüdõt és a vesét? Mondhatnánk, hogy a súlyát növeli, de a tüdõ és a pinduri vesék max. néhány grammot nyomhatnak, szóval ez igazán nem számíthat. Multiknál nem tudom hogy van, ott nem vásárolok húst, de a piacon mindig ezt tapasztalom.
Na de a kis kitérõ után jöjjön a recept.
Hozzávalók: ...