Pezsgõtorta

2017-12-31

sponsored links









Elérkezett az év utolsó napja. Ilyenkor illik számot vetni az elmúlt év történéseivel és bízni abban, hogy szebbet, jobbat, de legalábbis nem rosszabbat hoz majd az új év. Délután még egy alkalomhoz illõ tortára és néhány gyors fotóra maradt csak idõm. A blog a napokban (dec.27-én) lett 8 éves, így most ezzel a tortával ünneplem meg egyúttal ezt a számomra fontos eseményt is, mivel rögtön karácsony után nem lett volna értelme újabb édességet sütni. Remélem lesz idõm, erõm, lehetõségem  még tovább folytatni azt, amit nagyon szeretek csinálni, és ha csak virtuálisan is, de tolmácsolni felétek ... az otthon ízeit.

Minden kedves olvasómnak, követõmnek, köszönöm, hogy az idén is megtisztelt a figyelmével, látogatásával benyitott a konyhám ajtaján! Jövõre is sok szeretettel várok mindenkit!


Sok finomságban bõvelkedõ, szépen terített asztalt, jó kedvet, vidámságot  kívánok az év utolsó napjára, jövõre pedig szerencsés, boldog és sikeres új évet!     


Pezsgõtorta

Hozzávalók:
22 cm-es tortaformához

piskóta:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • csipet só

krém:

  • 3 cs Aranka vaníliás krémpor
  • 4,5 dl pezsgõ
  • 4,5 dl habtejszín
  • 1 cs  habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor

    • 1 doboz hámozott, felezett õszibarack konzerv

    Elkészítése:

    1. A sütõt 180°C-ra elõmelegítjük.
    2. Az õszibarackot leszûrjük, lecsepegtetjük, felkockázzuk.
    3. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. 
    4. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
    5. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a lisztet, összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
    6. Kerek tortaformába öntjük, kb 25-30 perc alatt (sütõfüggõ, tûpróba!) készre sütjük, rácson hagyjuk kihûlni. (lapos piskótát sütünk)
    7. Közben elkészítjük a krémet: a krémporokat egy edénybe öntjük, csomómentesre keverjük a pezsgõvel.
    8. A habverõ legmagasabb fokozatán 3 perc alatt felverjük.
    9. A tejszínbõl a vaníliás cukorral kemény habot verünk, félidõben hozzáadjuk a habfixálót is.
    10. A pezsgõs krémet lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal.
    11. Összeállítjuk a tortát: a piskótalapot tányérra vagy tortalapra tesszük, köré állítjuk a kapcsos tortaformát.
    12. Az õszibarackot egyenletesen a piskótalapra terítjük, beborítjuk a tejszínhabos pezsgõkrémmel, fóliával lefedve legalább 2 óra hosszára hûtõbe tesszük.
    13. Tálalás elõtt eltávolítjuk a tortakarikát, tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel, csokis keksszel vagy gyümölccsel díszítve tálaljuk.   


    Forrás: Vidék íze magazin



     

    Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/12/pez...

    sponsored links

    Keres?s