Pezsgõs ringlóleves nem csak ünnepre
sponsored links
Isteni sûrû leves fehér csokival és zöld citrommal
Elnézést, kicsit eltûntem az utóbbi idõben, de karácsony környékén rengeteg dolgom volt.
A mostani recept még az ünnepeket idézi. Én minden évben valami különlegességet fõzök, nekem nem kell karácsony a töltött káposztához meg a halászléhez, többször is eszünk év közben.
Ha esetleg nagyobb társaságot várok, kétféle levest szoktam fõzni. Az egyik mindenképpen valami húsos, a másik pedig vagy krémleves, vagy gyümölcsleves. Nos, ez most egy gyümölcskrémleves
Mi hidegen ettük, szerintem úgy finomabb minden gyümölcsleves, de persze melegen is fogyasztható.
Pezsgõs ringlóleves fehér csokival
Hozzávalók 4 fõre:
80 dkg ringló
Fél l száraz pezsgõ
10 dkg fehér csoki + a díszítéshez
1 lime leve és lereszelt héja
2 dl tejszín
Cukor vagy más édesítõ ízlés szerint
A ringlót kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük a pezsgõvel és alágyújtunk. Addig fõzzük, míg kicsit összeesik, majd összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ismét felmelegítjük. Ha túl sûrû lenne, még egy kis vizet adjunk hozzá. Legyen forró, de ne bugyogjon, mert kicsapódik a tejszín.
Beleöntjük a lime levét, megkóstoljuk, beédesítjük. Teljesen kihûtjük.
A maradék csokiból késsel forgácsokat vágunk.
Tálaláskor pár merõkanálnyi levest tányérba szedünk, a csokiforgácsokkal és a lime héjával díszítve kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Elnézést, kicsit eltûntem az utóbbi idõben, de karácsony környékén rengeteg dolgom volt.
A mostani recept még az ünnepeket idézi. Én minden évben valami különlegességet fõzök, nekem nem kell karácsony a töltött káposztához meg a halászléhez, többször is eszünk év közben.
Ha esetleg nagyobb társaságot várok, kétféle levest szoktam fõzni. Az egyik mindenképpen valami húsos, a másik pedig vagy krémleves, vagy gyümölcsleves. Nos, ez most egy gyümölcskrémleves
Mi hidegen ettük, szerintem úgy finomabb minden gyümölcsleves, de persze melegen is fogyasztható.
Pezsgõs ringlóleves fehér csokival
Hozzávalók 4 fõre:
80 dkg ringló
Fél l száraz pezsgõ
10 dkg fehér csoki + a díszítéshez
1 lime leve és lereszelt héja
2 dl tejszín
Cukor vagy más édesítõ ízlés szerint
A ringlót kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük a pezsgõvel és alágyújtunk. Addig fõzzük, míg kicsit összeesik, majd összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ismét felmelegítjük. Ha túl sûrû lenne, még egy kis vizet adjunk hozzá. Legyen forró, de ne bugyogjon, mert kicsapódik a tejszín.
Beleöntjük a lime levét, megkóstoljuk, beédesítjük. Teljesen kihûtjük.
A maradék csokiból késsel forgácsokat vágunk.
Tálaláskor pár merõkanálnyi levest tányérba szedünk, a csokiforgácsokkal és a lime héjával díszítve kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!