Pezsgõs reggeli a bécsi The Bank Brassarie and Barban
sponsored links
Emlékeztek még a múlt évi versenyre a bécsi Park Hyatt Vienna éttermének szervezésében? A nyeremény egy két éjszakára szóló pihenés volt reggelivel két fõre. Egy szimpla szállodánál ez megszokott, de Bécs legjobb luxus szállodájában eltölteni nem mindennapi érzés. Most virtuálisan meginvitállak benneteket a Park Hyatt Vienna Hotelbe és egy reggelire az éttermében, a THE BANK Brasserie and Barba.
A hotel egy régi banképületbõl került kialakításra. Az étterem enteriõrje minden betérõt elvarázsol.
Az a bizonyos "luxus" reggeli bárki számára elérhetõ, ugyanis nem csak a szálloda vendégeire korlátozódik. 35 EUR fejében bárki élvezheti ezt a bõséges, minõségi napindító falatozást.
Ahol este szakácsok sürögnek forognak ott reggel a márványpultokon a fényûzõ reggeli hozzávalói sorakoznak.
Allergiások, reform étkezést követõk és a bõséges, tartalmas reggelit kedvelõk is egyaránt találnak fogukra való ételt a széles repertoárból.
Az egészséges frissítõk közül jó néhányat kipróbáltam. Volt közöttük sárgarépalé, uborka-gyömbérlé, friss narancslé... és mindez jégágyon. A kiváló minõségû lazac egyik tányérról sem hiányozhatott és friss gyümölcsökbõl is széles kínálat állt a vendégek rendelkezésére.
Minden egyes étel mellett egy fatéglalapon elolvashatták az éhes vendégek az finomságok neveit. Lazac, pisztráng, savanyúságok, minõségi sonkák, felvágottak sajtok... Próbálok mindent felsorolni Nektek de igazán nehéz. Itt mindenki talált a fogára valót.
Az egyik kedvencem a péksüteményes asztal volt. Minden ropogós, ellenállhatatlanul csábító. Croissantok, több fajta kenyér, kuglóf, sütemények, kiflik...
A másik kedvenc pedig a meleg reggeliket kínáló rész volt. Meg kell említenem, hogy aki kért például tükörtojást, rántottát rézserpenyõben, gusztusosan tálalva kapta. A személyzet hihetetlenül figyelmesen bánt mindenkivel, mosolygósak, kedvesek voltak. Külön megkérdezték minden reggel, hogy mit és hogyan kérünk.
De térjünk vissza meleg reggelis pulthoz.