Pezsgõs mangókrém
sponsored links
Kedvezõ áron sikerült vennem a napokban egy szép nagy és színes mangót. Kicsit kemény volt, így néhány napra félretettem, hogy érjen még. Mára azonban tökéletesen megpuhult, nem akartam tovább halogatni a felhasználását, mert ha túlérik, az sem jó. Egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam hozzá egy szuper poharas desszertötletet, amit a pezsgõ tesz különlegessé. Azon kívül, hogy nagyon hamar elkészül, nem egy szokványos édesség. Az egzotikus gyümölcs és a nemes itóka találkozása egy habszerû desszertben igazán ünnepi ízélménnyel ajándékoz meg minket. A pezsgõ íze intenzíven jelen van, de a sok friss gyümölcs kissé ellensúlyozza annak fanyarságát. Gyerekeknek ne kínáljuk, de magunkat bármikor meglephetjük vele, ha van otthon egy üveg pezsgõ.
Pezsgõs mangókrém
Hozzávalók:
- 1 nagy (kb 400 gramm) érett mangó
- 1 tasak (20 gramm) porzselatin
- 5 ek hideg víz
- 2,5 dl pezsgõ (nálam muskotály édes fehér)
- 7,5 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
díszítés:
- néhány kocka friss mangó
- gránátalma
Elkészítése:
- A zselatin elkeverjük a vízzel.
- A meghámozott, kimagozott mangót botmixerrel pürésítjük, de elõtte egy keveset félreteszünk belõle a díszítéshez.
- A mangópürét összekeverjük a citromlével, cukorral, felöntjük a pezsgõvel.
- Az áztatott zselatin folytonos keverés közben addig melegítjük, míg teljesen felolvad.
- A mangópépbõl elõször 3 evõkanálnyit adunk hozzá, elkeverjük, majd a többit is hozzákeverjük, hûtõbe tesszük.
- Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd amikor a mangópüré kocsonyásodni kezd, hozzákeverjük.
- A krémet poharakba vagy üvegtálkákba töltjük, néhány órára hûtõbe tesszük dermedni.
- Tálalásnál sok friss gyümölccsel díszítjük. (esetleg babapiskótát is kínálhatunk mellé)
Forrás: Dr Oetker - Desszertek c. könyv