Pezsgõs mangókrém

2017-10-20

sponsored links























Kedvezõ áron sikerült vennem a napokban egy szép nagy és színes mangót. Kicsit kemény volt, így néhány napra félretettem, hogy érjen még. Mára azonban tökéletesen megpuhult, nem akartam tovább halogatni a felhasználását, mert ha túlérik, az sem jó. Egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam hozzá egy szuper poharas desszertötletet, amit a pezsgõ tesz különlegessé. Azon kívül, hogy nagyon hamar elkészül, nem egy szokványos édesség. Az egzotikus gyümölcs és a nemes itóka találkozása egy habszerû desszertben igazán ünnepi ízélménnyel ajándékoz meg minket. A pezsgõ íze intenzíven jelen van, de a sok friss gyümölcs kissé ellensúlyozza annak fanyarságát. Gyerekeknek ne kínáljuk, de magunkat bármikor meglephetjük vele, ha van otthon egy üveg pezsgõ.     

Pezsgõs mangókrém


Hozzávalók:

  • 1 nagy (kb 400 gramm) érett mangó
  • 1 tasak (20 gramm) porzselatin
  • 5 ek hideg víz
  • 2,5 dl pezsgõ (nálam muskotály édes fehér)
  • 7,5 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín


díszítés:


  • néhány kocka friss mangó
  • gránátalma


Elkészítése:

  1. A zselatin elkeverjük a vízzel.
  2. A meghámozott, kimagozott mangót botmixerrel pürésítjük, de elõtte egy keveset félreteszünk belõle a díszítéshez. 
  3. A mangópürét összekeverjük a citromlével, cukorral, felöntjük a pezsgõvel.
  4. Az áztatott zselatin folytonos keverés közben addig melegítjük, míg teljesen felolvad.
  5. A mangópépbõl elõször 3 evõkanálnyit adunk hozzá, elkeverjük, majd a többit is hozzákeverjük, hûtõbe tesszük.
  6. Közben kemény habbá verjük a tejszínt, majd amikor a mangópüré kocsonyásodni kezd, hozzákeverjük.
  7. A krémet poharakba vagy üvegtálkákba töltjük, néhány órára hûtõbe tesszük dermedni.
  8. Tálalásnál sok friss gyümölccsel díszítjük. (esetleg babapiskótát is kínálhatunk mellé) 



Forrás: Dr Oetker - Desszertek c. könyv





Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/10/pez...

sponsored links

Keres?s