Pezsgõs kuglóf

2018-03-27

sponsored links





Hozzávalók:
220 g. puha vaj
300 g. barna cukor
5 db egész tojás
1 db citrom reszelt héja és a leve
370 g. liszt
csipet só
mokkáskanál sütõpor
mokkáskanál szódabikarbóna
2,5 dl. pezsgõ
( Bármilyen pezsgõt lehet használni. Én most egy olasz epres habzóbort raktam bele)

Továbbá egy 25 cm-es kuglófforma

Elkészítése:
180 fokon elõmelegítjük a sütõt.
Vajazzuk ki a kuglófformát és hintsük be kevés liszttel,ha szilikonos formát használunk,akkor csak fújjuk át egy kevés olajjal a belsejét.
A vajat keverjük ki a cukorral,majd adjuk hozzá a tojásokat,a citrom levét és héját.
Keverjük hozzá a liszttel elkevert sót,szódabikarbónát és a sütõport.
Végül keverjük hozzá a pezsgõt.

A tésztát töltsük bele az elõkészített kuglófformába,majd tegyük be a sütõbe sülni.
A sütési idõ függ a sütõ milyenségétõl,kb. 50 perc alatt elkészül.
Tû próbáig süssük,majd ha teljesen kihûlt vegyük ki a formából és szórjuk meg egy kevés porcukorral a tetejét. Díszíthetjük csurgatott olvasztott csokoládéval is.
 Mivel közeleg a húsvét ezért én most csoki tojásokkal díszítettem








Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/03/pezsgos...

sponsored links

Keres?s