Pezsgõs

2011-11-17

sponsored links


A mai egy igazi családi recept, ami azért is kerül fel imbiszre, hogy felejtés esetén se kelljen hívni, kérdezni, jegyzetelni, csak keresni, olvasni és ismételni. A párolt káposzta valószínûleg máshol is készül így, én Herr Paprika mamájától, Évától tanultam el, és megszerettem annyira, hogy nagy kedvvel enném és eszem is csak magában, mert nem egyszerûen jó vagy finom, de abbahagyhatatlan. Nem mondom, elõször furcsákat gondoltam, és nagyon meglepõdtem, amikor megtudtam, a szalonnabõr fontos szerepet játszik a receptben, de higgyék el, gyorsan megszoktam a gondolatot, sõt ma már nem is kell eszembe juttatnom, hogy a szalonnabõr tartalékolandó a káposztás idõkre. Persze aki nagyon nem kedveli, nyugodtan hagyja el, más lesz ugyan, de talán nem kevésbé jó. A cukor ugyancsak fontos alkotóelem, ekkora mennyiség azt hiszem, gond és lelkiismeret-furdalás nélkül elnézhetõ, a pezsgõ meg pláne, az alkohol úgysem marad velünk. (Zárójelben jegyezném meg, számomra ez inkább öröm, mint bánat, nem tartozom a pezsgõivók táborába, szilveszterkor egy-két koccintás bõven fedezi az éves igényemet, már készülök is rá.)
A káposzta ropogós libacombok mellé készült, hagymás tört burgonya társaságában, kiváló hangulatban ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/11/pezsgos.html

sponsored links

Keres?s