Pezsgõben sült malachús

2017-08-24

sponsored links




Hozzávalók:
Kb. 1,5 kg bõrös malaccomb
1 fej fokhagyma

Hozzávalók a fûszerkeverékhez:
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 teáskanál õrölt fekete bors
2 evõkanál méz
50 mi. olaj
3 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
1 dl. száraz pezsgõ

+ 2 dl. száraz pezsgõ a sütéshez

Elkészítése :
A malaccombot a bõrös felületén a húsig bevagdossuk.
Egy tálba kimérjük a fûszereket és jól összekeverjük.
Így kapunk egy finom páclét.
Egy mélyebb tálba rakjuk a bevagdosott malaccombot , ráöntjük a kész páclét és jól beledörzsöljük.
A résekbe dugjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket.
Lefedjük egy fóliával és hûtõbe tesszük egy éjszakára pácolódni.

Másnap, egy tepsire rakjuk a combot, ráöntjük a páclét és pluszba öntünk még rá 2 deci pezsgõt.
Lefedjük, és 160 fokon, többszörös locsolgatás közben puhára pároljuk a húst.


Amikor puha a comb, levesszük a fóliát róla ,200 fokra emeljük a sütési hõfokot.és forró sütõben  szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük kb. 30 percig és sütõben sült sült krumplival kínáljuk. 



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/08/pezsgob...

sponsored links

Keres?s