Pezsgõben fõtt oregánós-tejszínes éti csiga
sponsored links
Az eredetileg petrezselymes-vajas, majd végül oregánós-tejszínes éti csigának az elkészítése még az óévben kezdõdött, és az újévben fejezõdött be. Elõételnek szántam, de a férjemnek annyira ízlett, hogy rizzsel körítve ez volt a 2013-as elsõ ebédje. (Én süllõt ettem.)
Az éti csigák elõkészítésérõl már tavasszal írtam, ez a mostani adag - közepes méretû példányokkal - is még akkorról származik. Így, hogy elõ volt készítve, már nem annyira macerás megcsinálni, a hosszú fõzési idõt leszámítva nincs is vele sok munka. Ilyenkor mindig úgy tudok örülni, hogy elõre dolgoztam, és annyi mindent eltettem a fagyasztóba!
Hozzávalók
200 g elõkészített éti csiga
kb. 5 cm-es darab sárgarépa
1 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma meghámozva
kb. 8 szem egész zöld bors, és 3 szem egész fekete bors ...