Petrezselymes újburgonya
sponsored links
Még gyerekkorom egyik nagymamás nyaralásán, az akkor még otthon lakó nagynénémmel kitaláltuk, hogy petrezselymes krumplit fogunk fõzni. Voltunk a feladatra vagy hárman, de persze senki nem tudta, hogyan készül. Összedugtuk hát kis fejünket...és a vége az lett, hogy sikerült elszenesíteni a petrezselymet...zsírban pirítás közben. :D Az ötlet ugyanis az volt, hogy így elõkészítve fogjuk összeforgatni a petrezselymet a fõtt krumplival. :D
Nah, hát a technika némileg finomodott a fenti eset óta, úgyhogy újabb "így készül" recept következik. Ígérem, nem lesz benne petrezselyem-pirítás. ;)
Talán vitathatatlan, hogy a petrezselymes krumpli apró szemû újburgonyából a legfinomabb. Ebbõl van szükség 4 személy esetén kb. 0,8-1 kg-ra. Vagy kevesebb személyre/vagy nagyobb mennyiség, ha nem köretként, hanem csak magában falatoznánk. ;)
A friss újburgonyát én egyszerûen langyos vízbe teszem, és a héját egy új/tiszta/erre a célra használt mosogatószivacs ...