Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével.
sponsored links
A hagyományokhoz híven, zöldcsütörtökön csakis zöld étel kerülhetett a tányérunkra. Elsõ hallásra a zöld ételrõl nekem a spenót, vagy éppen a sóska jut rögtön az eszembe, de most valami mást, valami számomra új ételt szerettem volna erre az alkalomra készíteni. Így jött az ötlet, (melyet még régebben a tv-ben látta) hogy a mozzarellát fogom megtölteni, természetesen szintén zöld tésztával, majd hogy a köret is hozzáillõ legyen, zöldborsópürét készítettem mellé. A mozzarella megtöltése lehet kicsit macerásnak tûnhet, de állítom roppant egyszerû mûvelet. Csakis arra kell figyelni, nehogy túlmelegedjen, és megfolyjon a sajt. A petrezselymes tészta és a zöldborsó püré elkészítése pedig nem igényel különösebben nagy odafigyelést. Az elkészült étel pedig nem csak látványos, hanem bátran mondhatom, hogy nagyon, de nagyon finom.
Hozzávalók:
2 nagy mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld ...