Petrezselymes-tejszínes zöldborsó fõzelék (sós)

2012-06-13

sponsored links


Nem bírom, ezért nem szeretem az édes ételeket. Gyerekkoromban Anyukám minden fõzeléket édesen fõzött, a zöldbabot, a zöldborsót, a sárgarépát. Én mindent átalakítok sósra, mert egyszerûen rosszul vagyok az édes ételektõl. Most hosszú idõ után elõször - mert családom ki nem állhatja - fõztem egy egyszemélyes adag isteni petrezselymes-tejszínes zöldborsó fõzeléket a Szüleimtõl kapott friss, zsenge borsóból, tej és cukor nélkül, és természetesen sósan :).
Hozzávalók (1 személyre): 1,5-2 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg zsenge friss zöldborsó, 6-8 szál petrezselyemzöld, 2 kávéskanál ételízesítõ (vagy só ízlés szerint), 2,5 dl forró víz, kb. 3 evõkanálnyi tejszín, 1 púpos teáskanál keményítõ, kb. 1-1,5 dl ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/06/petrezsel...

sponsored links

Keres?s