Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel
sponsored links
Nagyon szeretem a sárgarépát, nem csak a levesben, hanem nyersen salátába reszelve, vagy akár köretként is. Amikor idõhiány van, fagyasztott répát is szívesen felhasználok, pillanatok alatt finom köret lesz belõle.
Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fagyasztott bébirépa, 1 dl olaj, csipetnyi só, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyem, 4 szelet sertéscomb, 4 szelet csirkemell, 4 evõkanál füstölt túró, kevés bors, 1 dl húsleves, zöldfûszerek ízlés szerint.
Elkészítése: Egy megfelelõ nagyságú lábasba töltjük az olaj felét, rátöltjük a fagyos répát és takaréklángon, lefedve 40 percig pároljuk. Megkóstoljuk, ha eléggé puha megsózzuk és megszórjuk a petrezselyemzölddel. A disznóhúst kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órán át pihentetjük. Ráfektetjük a csirkemellszeletet, megsózzuk, megszórjuk zöldfûszerekkel , ráteszünk egy evõkanál túrót, feltekerjük és fogpiszkálóval összetûzzük. A tekercseket minden oldalukon forró olajban pirosra sütjük, majd felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. Mikor kész, eltávoltjuk a fogpiszkálókat, és a párolt répával tálaljuk.