Petrezselymes szegfûgomba sütve
sponsored links
A sült petrezselymes szegfûgomba elkészítését, Joanne Harris: "A francia konyha" címû szakácskönyvében található egyik recept ihlette. A bõséges esõzésnek köszönhetõen mostanság dúskálhattunk erdei gombákban. Szép, egészséges szegfûgombát kínáltak a piacon, amelynek nem tudtam ellenállni. Ezúttal nem leves készült belõle, hanem ez a fokhagymás, konyakos, olívaolajos, petrezselymes sült gomba. Házi, öreg-tésztás kenyérrel tálaltam. Melegen is igen finom, de hidegen az ízek valahogy intenzívebbek voltak. Készíthetjük gyors vacsoraként, vagy akár elõételként. Más erdei gombákból, vagy vegyesen, többféle gombából is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók:
20-30 dkg szegfûgomba vagy tetszés szerinti erdei gomba
2-3 evõkanál olívaolaj
2-3 dkg vaj
1 evõkanál konyak (vagy fehérbor)
3-4 gerezd friss fokhagyma ...