Petrezselymes sertéskaraj ? régi recept újdonsággal

2017-07-27

sponsored links

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott sertéskaraj
  • 1 dl kókusztej, vagy kesudió-, vagy mandulatej
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor, só, õrölt bors; vagy kurkuma por, fahéj por, õrölt bors – 1-1-1 teáskanállal
  • 10 dkg füstölt kenyérszalonna
  • Gremolata – Persillade recept alapján
  • 2-3 dl paleolit tej vagy tejszín – kókusz-, kesu-, mandulatej (elhagyható!)
  • Ketogén ételhez – 2.5 dl tejszín

Elkészítés:

  • A karajt szeleteld fel vékonyan, és klopfold ki
  • A hússzeleteket sóval és õrölt borssal, valamint pépesített fokhagymával (-porral) kend be, majd önts rá paleolit tejet, és alaposan forgasd meg
  • A húst néhány órára hagyd összeérni a rákent páccal
  • A füstölt szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg, majd dobd rá a húst, és süsd át
  • Amikor a húsok már átsültek, akkor öntsd rá a petrezselymes-fokhagymás-citromos (Gremolata-Persillade) fûszerezést, és sütve-pirítva forgasd át azokat
  • Ízlés szerint fel lehet önteni 2-3 dl paleolit tejjel vagy tejszínnel

Különleges és nagyon finom lesz a végeredmény!

Karfiol, paszternák illik hozzá!


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=5999

sponsored links

Keres?s