Petrezselymes sertéskaraj ? régi recept újdonsággal
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 kg csontozott sertéskaraj
- 1 dl kókusztej, vagy kesudió-, vagy mandulatej
- 2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor, só, õrölt bors; vagy kurkuma por, fahéj por, õrölt bors – 1-1-1 teáskanállal
- 10 dkg füstölt kenyérszalonna
- Gremolata – Persillade recept alapján
- 2-3 dl paleolit tej vagy tejszín – kókusz-, kesu-, mandulatej (elhagyható!)
- Ketogén ételhez – 2.5 dl tejszín
Elkészítés:
- A karajt szeleteld fel vékonyan, és klopfold ki
- A hússzeleteket sóval és õrölt borssal, valamint pépesített fokhagymával (-porral) kend be, majd önts rá paleolit tejet, és alaposan forgasd meg
- A húst néhány órára hagyd összeérni a rákent páccal
- A füstölt szalonnát kockázd fel, és pirítsd meg, majd dobd rá a húst, és süsd át
- Amikor a húsok már átsültek, akkor öntsd rá a petrezselymes-fokhagymás-citromos (Gremolata-Persillade) fûszerezést, és sütve-pirítva forgasd át azokat
- Ízlés szerint fel lehet önteni 2-3 dl paleolit tejjel vagy tejszínnel
Különleges és nagyon finom lesz a végeredmény!
Karfiol, paszternák illik hozzá!