Petrezselymes-rántásos nudli
sponsored links
Szenteste kimaradt egy tál petrezselymes krumplim. Vagy sokat fõztem, vagy a rántott halak kapósabbak voltak. Eszembe jutott, hogy egyszer már készítettem gombócot gombóclevesbe maradék petrezselymes krumpliból, hát arra gondoltam, hogy nudlinak is jó lenne. Az pedig remek körete lenne a vörösboros kakaspörköltnek. Gyorsan áttörtem krumplinyomóval, és már készült is a tészta.
Hozzávalók: kb. 1,1 kg áttört petrezselymes krumpli, 1 nagy tojás (Mama tojása volt, két székû, több, mint 7 dkg!!), 35 dkg liszt (2/3-a rétes, 1/3-a finom), 1,5 fehér kanál só.
Ezekbõl tésztát gyúrtam, a tésztát darabokra vágtam, a darabokból hengereket formáltam, amit kissé ellapigattam, késsel egyenletes szeleteket vágtam belõle. A szeleteket az asztallapon meghengergettem és sós-picit olajos vízben ...