Petrezselyempesztó

2017-07-04

sponsored links


A klasszikus után nekem a petrezselymes verzió a kedvencem. Dióval készül, parmezánnal és fokhagymával. Készítettem már pecorino romano sajttal is, azzal is nagyon finom.

Hozzávalók (kb. 2 dl. lesz belõle):
1 nagy csokor petrezselyem megmosva és megszárítva szárak nélkül 60 g
50 g pirított dió
20 g parmezán
120 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

A diót száraz serpenyõben pirítom, ha kihûl a petrezselyemmel az aprítógépbe teszem és pulzálva aprítom. Megy bele a fokhagyma, sajt és adagonként az olaj. Végül picit sózom. Hûtõben több napot eláll. Tökéletes kenyérre, húsok vagy sült zöldségek mellé, illetve nagy kedvencem tésztával cukkinisen. 






Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2017/07/pe...

sponsored links

Keres?s