PETREZSELYEM PESZTÓ
sponsored links
PETREZSELYEM PESZTÓ
Férjem valamelyik nap egy hatalmas rekámszatyornyi petrezselyemmel tért haza, az egyik kollégájától kaptuk. Szeretem a petrezselmyet, fõleg a friss petrezselyem illatát, így kipróbáltam egy kisebb adagból ezt a pesztó receptet.
Lehetett volna rögtön dupla mennyiséggel készítenem, hiszm üvegben eláll sokáig, de majd legközelebbelõre gondolkozom és többet készítek. Mi sült csirke mellé próbáltuk ki, de mivel petrezselymes burgonya is volt, még azt megspékeltük ezzel a pesztóval és a már eleve petrezselymes krumplit a pesztóba mártogatva ettük, annyira ízlett.
Nagyon finom, ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
HOZZÁVALÓK
100 g petrezselyem
6 dkg dió
2 dkg sajt
100 ml olíva olaj
só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE
- Megmossuk a petrezselymet és megszárítjuk, majd a turmixgépbe dobjuk. A diót elõzõleg pár percig serpenyõben megpiritjuk és megy ez is a többi hozzávalóval a turmixgépbe.
- Az egészet pépesítjük, megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk.
A receptet itt találtam.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.