Petit déjeuner ? klasszikus francia reggeli
sponsored links
Párizs az édesszájúak Mekkája. Klasszikusan valamilyen viennoiserie-t kapnak be egy csésze hosszú kávéval. Ezek a ?bécsi stílusú? sütemények croissant, dán vajas, vagy leveles (feuilletée) tésztából készülnek. (A teljesség igénye nélküli felsorolásomban. J
Jómagam bemutattam pár ilyen klasszikus megoldást mostanában, úgyhogy itt volt az idõ, egy klasszikus párizsi reggelire:
Marcipánkrémes-csokoládés ?bécsi? sütemények ? viennoiseries
Marcipánkrémes-aszalt vörös áfonyás bécsi sütemények ? viennoiserie
Az alaptészta recepteket az elnevezések alá ?rejtettem? link formájában. J
Nem volt más dolgom, mint kikapkodni néhány süteményt a kosárból, lefõzni egy csésze 100% arabica hosszú kávét és feltálalni a klasszikus francia reggelit.
Szép reggelt, jó reggelit kívánok mindenkinek! J