Pesztós ricottás
sponsored links
A lányaim mindig bombáznak engem különbözõ kajafotókkal, amiket itt-ott látnak, aztán elõbb-utóbb el is készítem õket. A legutóbb Instán érkezett a vágyott ételfotó :) Elolvasva a receptet, megállapítottam, hogy ezt akár hátratett kézzel is el tudom készíteni, így ma ez volt az ebédünk.
Hozzávalók 5 fõ részére: 350 gr teljes kiõrlésû penne tészta, 300 gr ricotta, 1 kis üveg genovai pesztó, 2 marék dióbél, só, olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát lobogó sós vízben fõzzük ki, öntsünk a vízhez némi olívaolajat. A diót szárazon pirítsuk meg. A ricottát és a pesztót keverjük össze, majd ha a tészta megfõtt merjük rá és azzal is keverjük el. Tálalásnál szórjuk meg dióbéllel. Nagyon egyszerû, de nagyon finom gyors kaja, a szó jóértelmében.
Hozzávalók 5 fõ részére: 350 gr teljes kiõrlésû penne tészta, 300 gr ricotta, 1 kis üveg genovai pesztó, 2 marék dióbél, só, olívaolaj.
Elkészítése: A tésztát lobogó sós vízben fõzzük ki, öntsünk a vízhez némi olívaolajat. A diót szárazon pirítsuk meg. A ricottát és a pesztót keverjük össze, majd ha a tészta megfõtt merjük rá és azzal is keverjük el. Tálalásnál szórjuk meg dióbéllel. Nagyon egyszerû, de nagyon finom gyors kaja, a szó jóértelmében.