Pesztós juhtúrós szénhidrát csökkentett keksz

2017-11-11

sponsored links

Volt kicsit kevesebb mint két evõkanálnyi pesztóm, amit magam készítettem még korábban és egy adag juhtúróm. Összehoztam belõle egy finom kekszet, amit tízóraira és uzsonnára rágcsálhattam a megadott chintervallumban. Igazából belerakosgattam ami itthon volt, sajnos zabpelyhem nem volt, pedig jó lett volna bele, így csak zpliszt került bele.





Hozzávalók:
210 g juhtúró
1 tojás
35 g kész peszto
140 g zabpehelyliszt
10 g chia mag
15 g Szafi féle ch csökkentõ rostkeverék
30 g szezámpehely

A hozzávalókat összekevertem és egy órát a hûtõben pihentettem. Ha túl lágy a tészta, akkor adj hozzá még zplisztet. Sót ízlész szerint, én nem tettem pluszban, mert a pesztó és a juhtúró is sós volt. 
Miután kivettük a hûtõbõl, bambuszrosttal megszórt felületen nyújtani kezdjük (zabpehely lisztet is használhatsz, csak add hozzá az összch-hoz amit felvesz). Én kekszkiszúróval vágtam ki, miután kb. 0,3 mm-esre kinyújtottam. Jól kezelhetõ volt a tészta. Addig nyújtottam és szaggattam, amíg elfogyott a tészta. 180 fokon 15-20 percet sült, alsó felsõ sütésmódban. Ropogós lett és finom ízû, még a fiuk és a szomszéd kislány is nagy örömmel rágcsálták.

Az egész adagban kb. 100 g ch van, attól függõen, hogy hány keksz készül, oszlik a ch. Nálam kb. 5 ch-s volt egy db keksz.
A Facebook-on itt tudtok követni.

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2017/11/peszt...

sponsored links

Keres?s