Pestós csirke, bordó tésztával
sponsored links
Amikor Vásári André ezzel várta a vendégeit, már akkor tudtam, hogy képtelenség ezzel az étellel melléfogni. Elmondása szerint, Ö Rómában evett ilyet elöször és annyira ízlett neki, hogy rögtön el is kérte a receptet. Gyerekjáték az elkészítése, bátran nekiállhatnak a kezdö konyhatündérek is. Nem mellesleg kb. fél óra alatt elkészül. Más dolgunk nincs is, csak bezsebelni a megérdemelt dícséreteket. Nekem ma kijutott belöle böven!
Hozzávalók (4 személyre)
4 fél csirkemell
só, bors
2-3 e.k. olívaolaj
2 kis üveg pesto ( vagy kb. 250 g saját készítésü)
3-4 dl fözötejszín
6-8 db koktélparadicsom
pár levél friss bazsalikom
1-2 közepes méretü cékla
2 dl tejszín
tagliatelle (széles metélt)
A csirkemelleket keresztben kettévágtam, hogy ne legyenek túl vastagok. Sóztam, borsoztam. Egy serpenyöben felhevítettem az olajat és a húst mindkét oldalán pirosra sütöttem. Rákanalaztam a pestót és ráöntöttem a tejszínt. Picit hagytam összerottyanni, majd rátettem a fébevágott paradicsomokat, rátépkedtem a bazsalikom leveleket. Lefedtem és lehúztam a tüzröl. Tálalásig melegen tartottam.
A céklát meghámoztam és lereszeltem. Serpenyöbe tettem a reszelt céklát, átforrósítottam, ráöntöttem a tejszínt. Ezt is sóztam és borsoztam. Kiföztem a szélesmetéltet, a fözövízbe sót és pici olajat tettem. A kifött tésztát átforgattam a tejszínes céklán és átmelegítettem.
Azon nyomban, forrón tálaltam.