Pestós csirke, bordó tésztával

2014-02-08

sponsored links

Amikor Vásári André ezzel várta a vendégeit, már akkor tudtam, hogy képtelenség ezzel az étellel melléfogni. Elmondása szerint, Ö Rómában evett ilyet elöször és annyira ízlett neki, hogy rögtön el is kérte a receptet. Gyerekjáték az elkészítése, bátran nekiállhatnak a kezdö konyhatündérek is. Nem mellesleg kb. fél óra alatt elkészül. Más dolgunk nincs is, csak bezsebelni a megérdemelt dícséreteket. Nekem ma kijutott belöle böven! :)

 

Kép

 

Hozzávalók (4 személyre)

 

4 fél csirkemell

só, bors

2-3 e.k. olívaolaj

2 kis üveg pesto ( vagy kb. 250 g saját készítésü)

3-4 dl fözötejszín

6-8 db koktélparadicsom

pár levél friss bazsalikom

1-2 közepes méretü cékla

2 dl tejszín

tagliatelle (széles metélt)

 

A csirkemelleket keresztben kettévágtam, hogy ne legyenek túl vastagok. Sóztam, borsoztam. Egy serpenyöben felhevítettem az olajat és a húst mindkét oldalán pirosra sütöttem. Rákanalaztam a pestót és ráöntöttem a tejszínt. Picit hagytam összerottyanni, majd rátettem a fébevágott paradicsomokat, rátépkedtem a bazsalikom leveleket. Lefedtem és lehúztam a tüzröl. Tálalásig melegen tartottam.

A céklát meghámoztam és lereszeltem. Serpenyöbe tettem a reszelt céklát, átforrósítottam, ráöntöttem a tejszínt. Ezt is sóztam és borsoztam. Kiföztem a szélesmetéltet, a fözövízbe sót és pici olajat tettem. A kifött tésztát átforgattam a tejszínes céklán és átmelegítettem.

Azon nyomban, forrón tálaltam.



Folytats a blogon ... ancsika1.wordpress.com/2014/02/08/pes...

sponsored links

Keres?s