Perecbundás cukkinikarikák
sponsored links
Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor tényleg érdemes elgondolkodni, hogy milyen formában is kínáljuk, hogy a család ne unjon rá. A favorit rántott cukkinit most felváltotta egy olyan bundás változat, amibe a gyerekek meghagyott perece került. Ettõl igazán ropogós külsõt kapott a cukkini. Nem variáltam túl, egyszerû fokhagymás-tejfölös mártogatóst kevertem hozzá. A próba jól sikerült, azt hiszem máskor is készül majd, csak nagyobb adagban.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júliusi számában is.
Hozzávalók 2 fõre:
*1 közepes cukkini
*1 csapott kávéskanál só
*10 dkg liszt
*2 közepes tojás
*15 dkg sós perec
*olaj a sütéshez
A meghámozott cukkinit vékony karikára vágjuk, és egy apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a közepét.
Meghintjük sóval. A perecet késes aprító, vagy egy húsklopfoló segítségével apróra zúzzuk. A lisztet egy tányérba szórjuk, a tojásokat egy másikban kissé felverjük, a perecmorzsát pedig a harmadik tányérba öntjük. A cukkinin keletkezett levet leöntjük, elõször lisztbe mártjuk, majd a tojásba, végül a perecmorzsába. Egy serpenyõben felforrósított, ujjnyi olajban barnára sütjük. Konyhai papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.