Perec ízû stanglik, csurgatott sós mázzal
sponsored links
Elõször a sós csurgatott mázba szerettem bele, amikor Limaránál megláttam ezt a receptet. A sós máz gyerekkoromba repített vissza, amikor a állatkerti perecrõl csak a sós mázt lehetett megenni mert a perec, olyan kemény volt, hogy kopogott. Imádtam lehámozni a perecrõl ezt a nyúlós sós "mázat".
Meleg ide meleg oda nem bírtam ellenállni és rögtön meg is kellett sütnöm. Ebben a péksütiben nem csak a máz lett csodás hanem a kifli is. Csalódnom nem kellett ismét mennyei lett a végeredmény. Legközelebb pereceket is fogok belõle formálni, mert a tészta íze nagyon nagyon hasonlít a klasszikus perechez.
- 500 g finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2,5dkg friss élesztõ
- 50 g napraforgó olaj
- 90 g tejföl (20%) ...