Perec ízû stanglik, csurgatott sós mázzal

2012-07-29

sponsored links

SÓS STANGLI.JPG

Elõször a sós csurgatott mázba szerettem bele, amikor Limaránál megláttam ezt a receptet. A sós máz gyerekkoromba repített vissza, amikor a állatkerti perecrõl csak a sós mázt lehetett megenni mert a perec, olyan kemény volt, hogy kopogott. Imádtam lehámozni a perecrõl ezt a nyúlós sós "mázat".
Meleg ide meleg oda nem bírtam ellenállni és rögtön meg is kellett sütnöm. Ebben a péksütiben nem csak a máz lett csodás hanem a kifli is. Csalódnom nem kellett ismét mennyei lett a végeredmény. Legközelebb pereceket is fogok belõle formálni, mert a tészta íze nagyon nagyon hasonlít a klasszikus perechez.

Hozzávalók: (16db kiflihez)
  • 500 g finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5dkg friss élesztõ
  • 50 g napraforgó olaj
  • 90 g tejföl (20%) ...

Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2012/07/29/pere...

sponsored links

Keres?s