Pera Zdera

2011-07-25

sponsored links


Az utóbbi idõkben többször is kellett utaznom Szabadkára. Ami annyiból jó, hogy átérve a határon már megcsap az az imádott szerb mentalitás ami nálam a gasztronómiában teljesedik ki. Kezdve azzal, hogy az ember egybõl egy jó Jelen sört le tud gurítani mert ugyebár odaát ennyivel még legálban lehet vezetni. Azután az ember tolhat az arcba egy húsos bureket (burek sa mesom) amitõl egy wannabe kajaimádó egy napra simán kidõlhet de nem én ha tudom, hogy még aznap pljeskavica is vár rám! Szóval csak ezért imádok Szabadkára járni mert minél hamarabb megkapom ezeket a kötelezõen imádott dolgokat amikért érdemes élni, persze ez szubjektív.
Természetesen Belgrád az örök szerelmem nem is lehetne másképp de sajnos õ a határtól még bõ 1-2 órás út.
Viszont Szabadka itt van a közelben és egy kedves ismerõsöm aki onnan származik összeírt nekem egy kisebb listát amiket ki ne hagyjak én bélpoklos! Innen is köszönöm neked Zsófi a leírtakat.
A következõ egység amirõl írnék egy kis szösszenetet szerinte a legjobb hely ahol a legfinomabb pljeskavicát adják. Aki nem tudja mi ez az étek járjon után mondjuk itt de én egyszerûbben meg tudom magyarázni. 300gramm húsos, tömény ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/xd...

sponsored links

Keres?s