PEPPERKAKOR

2014-01-29

sponsored links

PEPPERKAKOR


Ahogy ezeket a kekszeket megláttam Illés Kriszti blogján, elsõ látásra szerelem lett a dologból. :) Ki is próbáltam, igaz én zsírral készítettem a kekszet, illetve nem volt itthon narancslé, így azt birsalma befõtt levével helyettesítettem. Nagyon ízletes keksz, nem csak karácsonyra ajánlom.

Még egy kis plusz infó a neve miatt. Ez egy svéd keksz, igazi karácsonyi fûszerezéssel.

HOZZÁVALÓK

45 dkg liszt
15 dkg zsír 
18 dkg cukor
1 tojás 
4 evõkanál méz 
fél kiskanál sütõpor 
2 kiskanál õrölt fahéj 
3 evõkanál mézes fûszerkeverék 
1/2 mokkáskanál só 
2 evõkanál narancslé / én most birsalma levet használtam

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A hozzávalókat összekevertem géppel és egy éjszakára pihentetjük - de min. 4 óra hosszára.
  2. Kinyújtjuk és tetszõleges formákkal kiszúrjuk, majd 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Még akkor kell ezt is kivenni a sütõbõl, amikor a teteje egy picit még puha, mert máskülönben megég.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/01/pepp...

sponsored links

Keres?s