PEPPERKAKOR
sponsored links
PEPPERKAKOR
Ahogy ezeket a kekszeket megláttam Illés Kriszti blogján, elsõ látásra szerelem lett a dologból. :) Ki is próbáltam, igaz én zsírral készítettem a kekszet, illetve nem volt itthon narancslé, így azt birsalma befõtt levével helyettesítettem. Nagyon ízletes keksz, nem csak karácsonyra ajánlom.
HOZZÁVALÓK
45 dkg liszt
15 dkg zsír
18 dkg cukor
1 tojás
4 evõkanál méz
fél kiskanál sütõpor
2 kiskanál õrölt fahéj
3 evõkanál mézes fûszerkeverék
1/2 mokkáskanál só
2 evõkanál narancslé / én most birsalma levet használtam
ELKÉSZÍTÉSE
- A hozzávalókat összekevertem géppel és egy éjszakára pihentetjük - de min. 4 óra hosszára.
- Kinyújtjuk és tetszõleges formákkal kiszúrjuk, majd 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Még akkor kell ezt is kivenni a sütõbõl, amikor a teteje egy picit még puha, mert máskülönben megég.