Pepecselés
sponsored links
Sokkal jobban szeretem azokat a kajákat, amik pikk-pakk elkészülnek, de tegnap valahogy máshogy alakult a fõzés.
Karfiolt fõztem, majd paníroztam és rántottam, krumplit pucoltam, szeleteltem, sütöttem, végül salátadresszinget készítettem. Nem fél óra !
De: ugye böjt van! A régi öregek tudták mikor minek van az ideje, hallgassunk rájuk! Ha nem is járunk templomba. A hit kérdése nem is ott kezdõdik. Sok olyan képmutatót ismerek, aki minden vasárnap ott ül a padban ájtatos ábrázattal, de közben szánalmas ember. Egy rosszindulatú senki!
Nem húzom fel magam ilyesmin, inkább a recept!
Rántott karfiol:
1 kg karfiol
só
4 -5 tojás
almaecet
20 dkg liszt
25 dkg morzsa
A karfiolt rózsáira szedem és egy lábosban annyi vízzel teszem fel fõni, amennyi ellepi. A fõzõvízbe 1 evõkanál sót és 5 evõkanál ecetet teszek.
Ha megpuhult leszûröm és bepanírozom. Ami a liszt-tojás-panírmorzsa hármasát jelenti. Bõ olajban aranyló barnára sütés után tálalható.
Fehér majonéz:
1 dl házi tej (vagy valamilyen zsíros)
2 gerezd fokhagyma
só,bors
1,5 dl olívaolaj
A hozzávalókat csak beleöntöm a robotgépbe és összeturmixolom. Kiválóan illik a karfiolhoz!
A fehér majonézrõl még itt olvashatsz:
http://mikormennyi.blog.hu/2013/10/03/majonezek
Saláta:
Fél kg. konyhakész salátát vettem, így a mosással, darabolással nem kellett bajlódnom.
Volt a mixemben jég-és endíviasaláta,vöröskáposzta ,kukorica,sárgarépa.
Öntetnek 2 dl kefírt használtam, amit sóval,dióolajjal,lenmaggal,1 ek.almaecettel ízesítettem.
A vöröskáposzta a végére gyönyörû színt eresztett.
Krumplit mindenki tud sütni, azt már nem írom le!
Nem hiszem, hogy bánkódik valaki emiatt!