Pepecselés

2014-03-06

sponsored links

 

DSC_1150_1.JPG

Sokkal jobban szeretem azokat a kajákat, amik pikk-pakk elkészülnek, de tegnap valahogy máshogy alakult a fõzés.

Karfiolt fõztem, majd paníroztam és rántottam, krumplit pucoltam, szeleteltem, sütöttem, végül salátadresszinget készítettem. Nem fél óra !

De: ugye böjt van! A régi öregek tudták mikor minek van az ideje, hallgassunk rájuk! Ha nem is járunk templomba. A hit kérdése nem is ott kezdõdik. Sok olyan képmutatót  ismerek, aki minden vasárnap ott ül a padban ájtatos ábrázattal, de közben szánalmas  ember. Egy rosszindulatú senki!

Nem húzom fel magam ilyesmin, inkább a recept!

Rántott karfiol:

1 kg karfiol

4 -5 tojás

almaecet

20 dkg liszt

25 dkg morzsa

A karfiolt rózsáira szedem és egy lábosban annyi vízzel teszem fel fõni, amennyi ellepi. A fõzõvízbe 1 evõkanál sót és 5 evõkanál ecetet teszek.

Ha megpuhult leszûröm és bepanírozom. Ami a liszt-tojás-panírmorzsa hármasát jelenti. Bõ olajban aranyló barnára sütés után tálalható.

DSC_1144.JPG

Fehér majonéz:

1 dl házi tej (vagy valamilyen zsíros)

2 gerezd fokhagyma

só,bors

1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat csak beleöntöm a robotgépbe és összeturmixolom.  Kiválóan illik a karfiolhoz!

DSC_1152.JPG

A fehér majonézrõl még itt olvashatsz:

http://mikormennyi.blog.hu/2013/10/03/majonezek

 

 Saláta:

Fél kg. konyhakész salátát vettem, így a mosással, darabolással nem kellett bajlódnom.

Volt a mixemben jég-és endíviasaláta,vöröskáposzta ,kukorica,sárgarépa.

Öntetnek 2 dl kefírt használtam, amit sóval,dióolajjal,lenmaggal,1 ek.almaecettel ízesítettem.

DSC_1143.JPG

A vöröskáposzta a végére gyönyörû színt eresztett.

DSC_1154.JPG

Krumplit mindenki tud sütni, azt már nem írom le!

Nem hiszem, hogy bánkódik valaki emiatt!

DSC_1145_2.JPG

 

 

 

 

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/03/06/pepecs...

sponsored links

Keres?s