Penne sült spárgával, pancettával és koktélparadicsommal
sponsored links
Mivel a spárgás rizsszelethez (ld. elõzõ recept) csak 25 dkg spárga kellett, így a maradékból az alábbi gyors tésztás fogás készült.
Amíg kifõ a tészta, a többi hozzávaló is elkészül, és már csak össze kell keverni.
Amíg kifõ a tészta, a többi hozzávaló is elkészül, és már csak össze kell keverni.
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg penne
25 dkg zöld spárga
1 ek. olívaolaj
3 szelet pancetta (bacon szalonnával helyettesíthetõ)
10 dkg koktélparadicsom
néhány friss bazsalikomlevél (helyette használható szárított is)
a tálaláshoz reszelt parmezán sajt
- A tésztát sós vízben fõzd ki. Melegítsd elõ a sütõt 200 fokra.
- A spárgák fás végeit törd le (az alsó harmaduknál meghajlítva ott törnek, ahol a fás rész kezdõdik), majd vágd 2 centis darabokra, így mindegyiket nagyjából 3-4 darabra. A szalonnát vágd nagyobb darabokra.
- Tedd tepsibe a spárga darabokat, locsold meg az olívaolajjal. Tedd mellé a szalonna darabokat is és a sütõbe helyezve süsd 10 percig.
- Vágd félbe a koktélparadicsomokat. A 10 perc letelte után ezt is add a spárgához és a szalonnához és süsd további 5 percig.
- Amikor a tészta megfõtt, szûrd le. Tedd egy tálba, keverd hozzá a sütõbõl kivett zöldségeket és szalonnát és jól keverd össze.
- Sózd, borsozd, majd apróra tépett friss bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikomlevéllel szórd meg és jól keverd össze az egészet.
- Tálaláskor hintsd meg a tetejét reszelt parmezán sajttal.
Forrás: BBC GoodFood Magazin 2012 I. évf. 2. szám