Penne saját kedvemre fõzve
sponsored links
Bizony ez a tészta ritkán készül, a fiuk nem szivesen eszik, szerintük sok benne a borsó és túl kevés a hús. Ha egyedül vagyok, általában akkor fõzök egy-egy adagot. A tésztát én megfõzöm teljesen, al dente csak egyék az olaszok.
A tésztát megfõzöm a következõ ( energia takarékos módon):
Vizet forralok, cca a fele mennyiséget, mintha frissen gyúrt tésztát fõznék. Ez annyi viz , hogy majd ha már benne lesz a tészta talán 1-2 ujjnyira lepi el. Sót teszek bele, olajat egy evõkanálnyit, hisz általában durum tésztát fõzök igy. a forrásban lévõ vizbe belöntöm a tésztát, átkeverem és újra felforralom . Ekkor ismét átkeverem és lekapcsolom alatta a gázt.Letakarom fedõvel , majd békén hagyom. Közben elkészitem a mártást.
Fél fej vöröshagymát apróra vágva , 2-3 szelet szélesebb csikokra vágott sonkával kicsit átpárolok, hozzáadok ...