Penne gorgonzola mártással, pirított gombával
sponsored links
Nem olyan régen készítettem hasonlót, akkor ropogós pancetta chips színesítette. Most egyszerûen pirított gombával szórtam meg a selymes, ízletes gorgonzola mártással elkevert pennét.
Kiváló hétköznapi fogás, mely extra gyorsan elkészíthetõ! J
Hozzávalók 2 adaghoz:
10 dkg krémes gorgonzola
2 mogyoróhagyma (salotta) finomra vágva
2 kisebb gerezd fokhagyma finomra vágva
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
2 dl habtejszín 30%-os
Himalája só, frissen õrölt bors
1 csokor petrezselyemzöld durvára vágva
8 közepes barna csiperke közepesen vastagra szelve
25 dkg penne
3 liter víz
1 evõkanál só
Az olvasztott vajon megdinszteltem a salottát, majd hozzáadtam a fokhagymát. Felöntöttem a fehérborral és hagytam, hogy egészen besûrûsödjön. Ráöntöttem a tejszínt, majd amikor felforrt hozzáadtam a gorgonzolát darabokra törve. Amikor megolvadt a mártásban sóztam, borsoztam, hozzáadtam a petrezselyemzöldet és egy perc múlva levettem a tûzrõl.
Kevés olívaolajon, tûzforró serpenyõben megpirítottam a gombaszeleteket. Lehúztam a tûzrõl, csak ekkor fûszereztem csipet sóval és frissen õrölt borssal. Melegen tartottam tálalásig.
Közben kifõztem a pennét, és éppen csak lecsorgatva hozzáadtam a mártáshoz.
Tálaláskor megszórtam a tésztát a pirított gombaszeletekkel és petrezselyemrügyekkel.
Óriási sikere volt! J