Penne Amatriciana vagy amit akartok
sponsored links
A címmel ellentétben itt véget is ért a shakespeare-i vonal, mert ez aztán tényleg nem az a sok hûhó semmiért kategória sõt itt nincs dráma nincs bonyodalom ez az étel tényleg tisztán a katarzis. Nem tudom, hogy a félig olasz félig káptalantóti - mûszakisok most horkanhatnak fel - félig Czimer hentes beszerzõ körút eredménye, hogy 11 perces szintidõvel ilyet tudtunk alkotni, de most ténlyeg nem a Nigella/Stahl féle divatos gyorsan valami finomat mondatja velem, hogy ez a vacsora konkrétan annyi idõ alatt volt meg, míg a tészta megfõtt. És, hogy hogyan....
Expozíció:
3 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
3 pepperoni parika felkarikázva
2 chili paprika felkarikázva
10 dkg húsos mangalica szalonna felkozkázva
5 dkg kolbász vékonyan felkarikázva, majd hasábokra vágva
30 dkg paradicsompüré
1 dl fõzõtejszín (20%)
1 marék bazsalikomlevél felaprítva
frissen õrölt bors
só ízlés szerint
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
5 dkg parmezán
Egy serpenyõben összemelegítjük az olivát és a vajat. Illatosra pirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szalonnát, kolbászt 2 pepperoni és 1 chili paprikát. A húsokat ropogósra pirítjuk, ezalatt a paprika is kiadja az erejét. Felöntjük a paradicsompürével, hozzákeverjük a tejszínt és rászórjuk a parmezán felét. összerottyantjuk, megszórjuk bazsalikommal, frissen õrölt borssal, illetve a maradék paprikával. Elkeverjük 2 merõkanál tésztafõzõlével, ha szükséges után fûszerezzük. Ez egy elég csipõs verzió, ha valaki kevésbé szeretné sárkányosra akkor a chili és pepperoni paprikából is vissza lehet venni. Frissen fõtt pennével és parmezánnal tálaljuk.