Pelmenyi (pilmény)...Orosz húsos derelye
sponsored links
Én gyerekkorom óta pilménynek ismerem. Volt Anyunak egy barátnõje, aki orosz volt, és akit mindenki nemes egyszerûséggel csak Ruszki Zsuzsának szólított. Zsuzsa pilménynek hívta ezt az ételt, Anyu pedig tõle tanulta anno. A pilménynek vagy nevezzük pelmenyinek, csak két hátulütõje van, az egyik, hogy nem lehet belõle elég sokat készíteni, a másik, hogy, egyszerûsége ellenére elég idõigényes. Van hozzá pilmény gyártó kézi készülék is, de nekem nincs ilyen, így pohárral szaggattam ki a kis ûrhajókat a tésztából.
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 5 tojás, himalája só, bors, 1 fej hagyma, 40 dkg darált marhahús, 40 dkg darált sertéshús , 10 dkg vaj, ecet, mustár, tejföl
Elkészítése: a kétféle darált húshoz hozzákeverjük a lereszelt hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és alaposan ...