Pekándiós vegán banánkenyér
sponsored links
A banánkenyér mindig szívesen fogy nálunk, ha akad itthon egy-egy érettebb példány akkor biztosan valamilyen desszertbe sütöm bele. A mostani verzió tojás és tehéntej mentes és nincs benne hozzáadott cukor sem. A datolyától és egy kevés juharsziruptól kellõen édes lett, délutáni nassoláshoz kíváló. Én ezzel próbáltam megtalálni a ,,kiskaput" a 30 napos vegán kihívásban, melyben idén én is részt veszek...hogy milyen sikerrel és tapasztalatokkal arról majd egy külön bejegyzésben ejtek szót :-)
Hozzávalók
20 dkg tk. liszt
7 dkg kókuszzsír
3 db érett banán
2 tk sütõpor
2 ek juharszirup
10 dkg datolya
5 dkg pekándió
Elkészítése:
Az érett banánokat meghámozom és egy tálkában villával összenyomom.
A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sütõport, a felaprított datolyát és pekándiót. A kókuszzsírt megolvasztom, majd a liszthez adom. A banánt is a tésztához keverem és végül kevés juharsziruppal édesítem (opcionális).
Hosszúkás tepsit (loaf tin) kókuszzsírral kikenek, sütpapírral kibélelek és a masszát elegyengetem benne. Elõmelegített sütõben 180 Celisuon kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sül. Tûpróbát végzek!
Egészségünkre!
További banánkenyér receptek:
?