Pek?ndi? pestos szendvics karamelliz?lt k?rt?vel, camamberttel
sponsored links
Any?t?l m?g augusztus elej?n kaptam p?r darab k?rt?t, amib?l valami ehhez hasonl? szend?t akartam k?sz?teni, de a k?rte id?k?zben t?l?rett, ?gy mag?ban ettem meg. A k?vetkez? adag gy?m?lccsel m?r nem szerettem volna ?gy j?rni, ez?rt gyorsan vettem hozz? camambert sajtot, hogy m?ris legyen k?t olyan v?s?rolm?ny, ami miatt nem halogathatom t?l sok?ig az elk?sz?t?st. :D B?r eredetileg h?zi kecskesajttal k?pzeltem el a szendvicsre val?t, de arra m?g v?rnom kellett, ez?rt ?gy gondoltam, a camamberttel sem l?v?k mell?. Igaz, ?n a nemes pen?szt nem cs?pem ? le is v?gtam a sz?leket ut?lag, magamban s?r?n eln?z?st k?rve eme h?res sajtfajta atyj?t?l. :D
Kenc?nek valami k?l?nlegesebbre gondoltam, ?s mivel r?gebben m?r csin?ltam k?rt?s-sajtos szendvicset di?val, ez?rt tudtam, hogy ez az ut?bbi j? kieg?sz?t?je a m?sik kett?nek. A di?b?l viszont ez?ttal peszt?t (upsz, bocsesz: pestot!) k?sz?ttetem, nem csup?n pir?tva sz?rtam a szendvics tetej?be. T?nyleg j? gondolatnak bizonyult, mert mindkett?nknek ?zlett ez a f?szeres-di?s alap, ill. az arra halmozott ?des k?rte ?s sajt.
Igen laktat?, szerintem egy kis teny?rnyi szelet b?ven el?g bel?le, pl?ne ha el??telnek essz?k, j?f?le feh?r bort kortyolgatva mell?. ;)
Kenc?nek valami k?l?nlegesebbre gondoltam, ?s mivel r?gebben m?r csin?ltam k?rt?s-sajtos szendvicset di?val, ez?rt tudtam, hogy ez az ut?bbi j? kieg?sz?t?je a m?sik kett?nek. A di?b?l viszont ez?ttal peszt?t (upsz, bocsesz: pestot!) k?sz?ttetem, nem csup?n pir?tva sz?rtam a szendvics tetej?be. T?nyleg j? gondolatnak bizonyult, mert mindkett?nknek ?zlett ez a f?szeres-di?s alap, ill. az arra halmozott ?des k?rte ?s sajt.
Igen laktat?, szerintem egy kis teny?rnyi szelet b?ven el?g bel?le, pl?ne ha el??telnek essz?k, j?f?le feh?r bort kortyolgatva mell?. ;)
Hozz?val?k 2 szem?lyre:
2 Bosc kobak k?rte
p?r csepp frissen facsart citroml?
2 ek. ak?cm?z
1 dkg vaj
10 dkg pek?ndi?
frissen ?r?lt tarka bors
n?h?ny lev?lke friss oreg?n?
n?h?ny lev?lke friss bazsalikom
3 sz?l friss kakukkf?
s?
4 tk. extra sz?z ol?vaolaj
125 g camambert sajt
4 szelet kov?szos keny?r
ol?vaolaj a pir?t?shoz
pir?tott, durv?ra v?gott pek?ndi? (?s piszt?cia) a t?lal?shoz
elk?sz?t?s:
- A megmosott, sz?razra t?r?lt k?rt?ket (h?mozatlanul) n?gybe v?gjuk, ?s az ?gy kapott darabokat felszeletelj?k. Meglocsoljuk citroml?vel.
- A vajat a m?zzel serpeny?ben felhev?tj?k, elrendezz?k rajta a k?rteszeleteket, ?s az egyik oldalukon megkaramelliz?ljuk. H?lni hagyjuk.
- A pestohoz a di?t zsirad?kmentes serpeny?ben megpir?tjuk (3-4 darabot durv?ra v?gunk ?s f?lretessz?k), ?s miut?n kih?lt, k?ses apr?t?ban ledar?ljuk.
- Hozz?adjuk a felapr?tott bazsalikomot, oreg?n?t, kakukkf?vet, borsot, s?t, extra sz?z ol?vaolajat, ?s alaposan ?sszekeverj?k.
- A camambert sajtot v?konyra szelj?k. A keny?rszeleteket megkenj?k ol?vaolajjal, ?s s?t?ben vagy serpeny?ben megpir?tjuk.
- A pir?t?sokat gazdagon megkenj?k pestoval, felv?ltva elrendezz?k rajtuk a sajt- ?s a k?rteszeleteket, majd megsz?rjuk a f?lretett pir?tott di?val, esetleg piszt?ci?val is.