Pehelykönnyû apró palacsinta

2018-05-22

sponsored links


Az elkészült eperdzsemhez úgy gondoltam, hogy kihagyhatatlan a palacsinta. Mivel a gyerekek az apróbb fajtát szívesebben fogyasztják, ezért a sütõporos, amerikai változatot készítettem ebéd utáni desszertként. Nagyon egyszerû, pár perc alatt összeállítható, és a végeredmény egy könnyû, puha desszert, ami nem túl édes. A dzsem jól vizsgázott, a palacsinta is pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók kb. 14 tenyérnyi palacsintához:
*2 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 csapott ek cukor
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütõpor
*2 ek vaj megolvasztva
*3 dl tej

A tojásokat habosra keverjük a sóval, cukorral. 
Beleszitáljuk a sütõporos lisztet. 
Hozzáadjuk az olvasztott vajat. 
Végül a tejjel csomómentesre keverjük. 
Olajjal kikent palacsintasütõben kis adagokban kisütjük. 
Ízlés szerint lekvárral, nutellával, vagy gyümölcsmártással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/05/pehel...

sponsored links

Keres?s