Pehelykönnyû apró palacsinta
sponsored links
Az elkészült eperdzsemhez úgy gondoltam, hogy kihagyhatatlan a palacsinta. Mivel a gyerekek az apróbb fajtát szívesebben fogyasztják, ezért a sütõporos, amerikai változatot készítettem ebéd utáni desszertként. Nagyon egyszerû, pár perc alatt összeállítható, és a végeredmény egy könnyû, puha desszert, ami nem túl édes. A dzsem jól vizsgázott, a palacsinta is pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók kb. 14 tenyérnyi palacsintához:
*2 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 csapott ek cukor
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütõpor
*2 ek vaj megolvasztva
*3 dl tej
A tojásokat habosra keverjük a sóval, cukorral.
Beleszitáljuk a sütõporos lisztet.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Végül a tejjel csomómentesre keverjük.
Olajjal kikent palacsintasütõben kis adagokban kisütjük.
Ízlés szerint lekvárral, nutellával, vagy gyümölcsmártással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.