PEHELYKÖNNYÛ BURGONYÁS POGÁCSA
sponsored links
Azt a jelzõt, hogy "pehelykönnyû", nem a figyelemfelkeltés céljából írtam a pogácsa elé, hanem azért, mert valóban pehelykönnyû, pihe-puha ez a burgonyás pogácsa. Sokféle pogi receptem van (gondolom másoknak is), és a maga módján mindegyiket szeretem, hiszen amiatt sütök másfélét is, mert valamiért mindegyik ízlik a családomnak. DE! Bátran le merem írni, hogy eddig ez az elsõ számú, a legeslegjobb pogácsa számunkra! Annyira könnyû, hogy Én még ilyen pehelykönnyû pogit nem is fogtam a kezemben. :))
/Mivel tudom, hogy B.csek Barátnõmék nagy pogácsa rajongók, üzenem Neki, hogy ezt a pogácsát mielõbb próbálja ki, garantáltan nem fog csalódni - amikor kihûl, akkor is ugyanolyan pihe-puha marad, mint forrón! (Hallod B.csek?:)))/
Pár hete találtam rá a receptre a helyi/megyei napilapban, és örülök, hogy eltettem az újságból ezt a részt, melyben ez a pogácsa található.
Vasárnap ebédre burgonyapüré volt kolbásszal töltött sült pecsenyehússal - a husi természetesen elfogyott, de a burgonyapürébõl megmaradt valamennyi > innen jött az ötlet, hogy elõ azzal az újságból kivágott krumplis pogácsa recepttel, és sütésre fel! :D
Hozzávalók: (kb. 50 pogácsához)
- 25-30 dkg liszt (érzésre, hogy ne ragadjon, de jó lágy tésztát kapjunk)
- 25 dkg puha margarin
- kb. 25 dkg fõtt burgonya (4-5 db közepes nagyságú burgonya)
- 1 dl langyos tej
- csipet cukor
- 2 dkg élesztõ ...