PEHELYKÖNNYÛ ALMÁS CSIGAFÁNK - SÜTÕBEN SÜTVE!

2013-01-11

sponsored links


Íme a legújabb pehelykönnyû receptem! :) A pehelykönnyû burgonyás pogácsám (melyet néhány hónap alatt 30 ezren töltöttetek le) és a pehelykönnyû túrós pitém után rögtön felzárkózik ez az almás csigafánk is. Ha nincs kedvetek a tûzhely mellett állni és szünet nélkül forgatni a fánkokat az olajban, akkor feltétlenül készítsétek el ezt a fánkot a sütõben - garantáltan nem fogtok csalódni! Az alma kellemesen (nem tolakodóan) érzõdik benne, nagyon puha és tényleg annyira könnyû a tésztája, hiszen a sütõben sütve sokkal kevesebb olajat szív magába.
Szerintem sokan imádjuk a fánkot - az én családom is a fánkimádók klubjához tartozik, de amíg nem próbáltam ki ezt a receptet, addig elég ritkán sütöttem. Nem szerettem sütni, mert túl sok olaj kellett hozzá, ráadásul a tûzhely körül mindent összefröcsögött. Persze a szalagos fánkot Mi is nagyon szeretjük, annak sütését évente egyszer bevállalom a tûzhelyen való sütéssel. :))
Ezt a receptet a Vidék íze 2012-es februári számában találtam. Vigyétek, próbáljátok, süssétek! :)

Hozzávalók: (kb. 40-42 db fánkhoz)
- 60 dkg liszt
- 4 dkg élesztõ
- 2 dl langyos tej
- 4 evõkanál kristálycukor
- 6 dkg puha vaj
- csipet só
- 4 tojássárgája
- 1 kávéskanál fahéj (lehet púposan) ...

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2013/01/pehelyk...

sponsored links

Keres?s