Pecsenyeleves
sponsored links
Bizonyára, idõnként minden konyhában vannak maradékok, hisz ünnepnapok vagy nagyobb összejövetelek ebédjére nem lehet pontosan kiszámítani, mennyi étel fog elfogyni. Sõt, még a vasárnapi ebédtõl is maradhat pár szelet pecsenye, ami önmagában nem elég a másnapi ebédhez. Érdemes továbbgondolni, hisz a maradékkal és kevés új hozzávalóval, másnap a levest vagy akár a fõételt is meg tudjuk oldani. A pecsenyének minden bizonnyal van egy szaftja is, az is felhasználható, hisz finom ízt ad majd a továbbgondolt ételnek. Nem beszélve arról, hogy lényegesen kevesebb idõ alatt készül el egy ilyen étel.
Pecsenyeleves
Hozzávalók 4 személyre: 3-4 szelet pecsenye, pár evõkanál pecsenyeszaft, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 5 dkg rizs, só, ecet, 1,5 dl tejföl, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A pecsenyeszaftot egy fazékba töltjük, rádobjuk az áttört fokhagymát és megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, kicsit pirulni hagyjuk, majd felöntjük vízzel. Beleszórjuk a rizst és 15 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a szeletekben hagyott vagy csíkokra vágott pecsenyét. ha szükséges, megsózzuk, pár percig még forraljuk, majd félrehúzzuk a tûzrõl. A tejfölt kevés forró levessel kikavarjuk, majd visszatöltjük az ételre. Izlés szerint ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés: A levesbe fõzhetünk levestésztát vagy készíthetünk bele galuskákat. Ebben az esetben nem szükséges liszttel megszórni a pecsenyezsírt.