Payasam - avagy dél-indiai rizspuding VKF! 62.

2014-03-24

sponsored links


Mert egész Ázsia mégsem tévedhet címmel írta a 62. VKF!-et Éci, az eztettem.hu bloggerinája. És valóban, szerintem sem tévedhetnek, de azért megvan az a határ, amit meg tudok enni belõle. Mindenesetre, miután hazajöttem Indiából, majdnem fél évig szinte egyáltalán nem ettem rizst. Tegyük hozzá azért azt is az igazság kedvéért, hogy a sok minibanán és rizs segített abban, hogy a híres "buditnekemazonnal"-szimptómát teljesen megúsztam a két hónap alatt... :)

Még Indiából hoztam magammal ezt az érdekes rizsfajtát, és féltve õrizgettem idáig, megfelelõ alkalmat keresve a felhasználására. (Ez is egy nagy pozitívuma a rizsnek, hogy sokáig eltartható.) Itthon, de sehol máshol sem láttam még ilyen formájú rizst. Teljesen gömb alakú szemekbõl áll, opálos színe van.

Hazaindulásunk elõtti búcsúebédre fõzték ezt az édességet az árvaházban, ahol dolgoztunk. Az összetevõket kicsit átvariáltam. Eredetileg rizs, kesudió és mazsola volt benne, kardamommal és cukorral ízesítve, meg rövid alakú ...

Folytats a blogon ... ilikekonyha.blogspot.com/2014/03/paya...

sponsored links

Keres?s