Pavlova s?s karamellel ?s csokol?d?val.

2022-12-11

sponsored links






Advent harmadik vas?rnapj?hoz ?rkezt?nk, ?s az adventi koszor?n m?r h?rom gyertya l?ngja ?g, ezzel pedig egyre k?zelebb ker?l?nk a kar?csonyi ?nnephez. Mivel ?sszegy?lt a toj?sfeh?rje, ?gy eb?d ut?ni desszertnek Pavlova k?sz?lt s?s karamellel, ?s csokol?d?val. L?tv?nyra lehet nem a legszebb, s?t egy?ltal?n nem sz?p, viszont nagyon finom a ropog?s habcs?k, az enyh?n s?s karamellel ?s a csokol?d?val. A Pavlova s?t?se/sz?r?t?sa egy igen egyszer? feladat ?s szerintem elronthatatlan, ?gy mindazok akik szeretik, b?tran fogjanak hozz?. (tov?bbi Pavlova receptek erre a linkre kattintva tal?lhat?k)






Pavlova hozz?val?i:

4 db toj?sfeh?rje (nagy)
25 dkg porcukor
1/2 ek ?tkez?si kem?ny?t?
1 tk ecet (10%-os)
csipet s?


A toj?sfeh?rj?t tegy?k bele egy kever?t?lba, majd sz?rjuk meg egy csipet s?val, ?s robotg?ppel kezdj?k el habb? verni.


Amikor m?r kezd kifeh?redni, ?lland? kever?s mellett kanalazzuk hozz? a porcukrot.

Ezut?n addig keverj?k, m?g majdnem teljesen kem?ny habot kapunk. Ekkor ?lland? kever?s mellett el?sz?r csorgassuk hozz? az ecetet, majd apr?nk?nt sz?rjuk bele a kem?ny?t?t.


V?g?l keverj?k m?g 1-2 percig, hogy j? kem?ny habot kapjunk.

Egy g?ztepsit b?lelj?nk ki s?t?pap?rral, majd form?zzuk a kem?ny habb?l egy 20 cm-es, egy 15 cm-es, ?s egy 10 cm-es k?rt.

A k?t nagyobb halom k?zep?t?l h?zzuk a sz?le fel? a habot ?gy, hogy egy  m?lyed?s (kr?ter) legyen a k?zep?n. 

Helyezz?k be 80-100 fokra el?meleg?tett s?t?be, majd sz?r?tsuk 60 percig. Ezut?n kapcsoljuk ki a s?t?t, nyissuk ki az ajtaj?t, ?s ?gy hagyjuk kih?lni.....majd vegy?k ki a s?t?b?l ?s h?ts?k ki teljesen.

Amikor a habcs?klapok teljesen kih?ltek, ?vatosan emelj?k le a s?t?pap?rr?l, majd t?lts?k meg a s?s karamellel a m?lyed?seket.




 
S?s karamell hozz?val?i:

20 dkg krist?lycukor
4 dl Hulala (v. habtejsz?n)
1 kk s?


A krist?lycukrot tegy?k egy serpeny?be, karamelliz?ljuk aranybarn?ra, majd vegy?k le a t?zr?l. (k?zben figyelj?nk, ?s r?zogassuk, keverj?k meg, nehogy t?l barn?ra karamelliz?l?djon...)

A Hulal?t (v. habtejsz?nt) meleg?ts?k forr?spontig, majd ?lland? kever?s mellett, ?nts?k hozz? a karamelliz?lt cukorhoz.

Ezut?n sz?rjuk meg a s?val, tegy?k vissza a t?zre ?s kevergetve f?zz?k 10-15 percig, hogy bes?r?s?dj?n, majd vegy?k le, ?s hagyjuk teljesen kih?lni. (ezalatt az id? alatt kiss? bes?r?s?dik, de m?g el?gg? foly?s lesz a karamell)

A nagyobb habcs?klapot tegy?k egy t?lc?ra, ?s a teljesen kih?lt, bes?r?s?d?tt karamellb?l kanalazzuk a k?zep?n l?v? m?lyed?sbe, majd helyezz?k r? a k?zepes m?ret? habcs?klapot.
 
Ezut?n annak a habcs?klapnak a k?zep?re is kanalazzunk a karamellb?l, majd helyezz?k r? a kisebb habcs?klapot.





Csokol?d? ganache hozz?val?i:

5 dkg csokol?d?
0,5 dl habtejsz?n


A csokol?d?t t?rdelj?k apr? darabokra, majd adjuk hozz? a tejsz?nt.

Ezut?n ?lland? keverget?s mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra h?lni.

Amikor a csokol?d? m?r csak langyos, csorgassuk ?zl?s szerint a Pavlova tetej?re, majd hagyjuk hogy megdermedjen.

T?lal?s el?tt ?zl?s szerint szeletelj?k fel, majd ?gy k?n?ljuk. Szeletel?sn?l a habcs?klapok k?zep?n l?v? s?s karamell, mint a l?va folyik majd sz?t.....  



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2020/05/p...

sponsored links

Keres?s