Pavlova ribizlivel és piszkével
sponsored links
Igen, a saláták és zöldségköretek és fõételek most várakoznak a hírnévre -.majd õk is sorra kerülnek egyszer - külsejük és elfogyasztásuk utáni endorfin-szint mutató alapján nem érnek közelébe ennek az édességnek. A pavlova meg különben is ritkán kerül az asztalra olyan háztartásban, ahol a kósza tojásfehérjék kizárólagos privilégiuma a macaron alapanyagaként való rövidke létezés. Pedig... a csupacukor-csupahab kategóriában a pavlova savanykás gyümölcsökkel és rengeteg hideg tejszínhabbal egy szép nyári estén simán lenyom bármilyen bonyolult és kifinomult édességet. Sütése közben egyedüli trükkje, fõleg az ilyen, viszonylag magas építményeknél, hogy türelemmel szárítsuk a sütõben, akkor nem fog töredezni és repedni. ( ha igen, akkor sok tejszínhabbal takarjuk ;) ). Hogy nyár van és közel két órát megy a sütõ 100 fokon?? - hát erre mondják, hogy valamit valamiért.
Hozzávalók:
120gr tojásfehérje ( 4 nagyobb tojásból)
180 gr cukor
7 gr étkezési keménytõ
1 teáskanál fehérborecet/ almaecet ( 5% körüli legyen) ...